avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Acces diferentiat in incinta pentru personalul angajat
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Acces diferentiat in incinta pentru personalul angajat

Buna ziua!
Postez aici aceasta intrebare, desi aceasta poate fi valabila in cazul oricarei categorii de angajati:
Este vorba despre restrictionarea accesului personalului de executie din anumite institutii publice pe intrarile ”din fata”.
Astfel, ”mai marii” anumitor institutii au emis circulare prin care au interzis accesul angajatilor, cu exceptia ”sefilor” pe intrarile ”din fata”...drept urmare, daca esti, de exemplu, femeie si nu faci parte din randul ”domniilor lor”, ci din randul ”servitorilor”, trebuie sa ocolesti, de multe ori, cladiri intregi si sa parcurgi cca. 0,5 km pe gheata, nameti, ploaie etc., deoarece doar directorii si sefii de serviciu beneficiaza de dreptul de a intra in incinta ”prin fata”!!!
Consider ca aceasta practica reprezinta, daca nu o discriminare, cel putin incalcarea dreptului la demnitate personala, prevazut la art.15 din O.G. nr. 137/2000, Republicată, privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare, unde se precizeaza:
„Constituie contravenţie, conform prezentei ordonanţe, dacă fapta nu intră sub incidenţa legii penale, .... acel comportament care are ca scop sau vizează atingerea demnităţii ori crearea unei atmosfere de intimidare, ostile, degradante, umilitoare sau ofensatoare, îndreptat împotriva unei persoane, unui grup de persoane sau unei comunităţi şi legat de apartenenţa acestora la o anumită rasă, naţionalitate, etnie, religie, categorie socială sau la o categorie defavorizată ori de convingerile, sexul sau orientarea sexuală a acestuia.”
Va rog sa imi spuneti daca intr-adevar aceasta practica poate fi contestata...eventual si la alta entitate decat CNCD, unde nu cred ca vor acorda prea multa atentie acestui aspect.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: wazz , utilizator 11:56, 14 August 2019
contestati repetat la CNCD si la superiorii institutiei in cauza -ce institutie face asa ceva?-, consilier etica, apoi in instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Discriminare? iculici iculici Am doua colege de etnie roma, dar sunt foarte curate, aranjate,,, Saptamana trecuta, una dintre ele i-a atras atentia unui pacient sa nu mai scuipe in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! este legal ca o discoteca sa permita accesul doar ... cat1000 cat1000 Buna ziua! Este legal ca o discoteca sa permita accesul doar studentilor, pe baza carnetului de student? Se poate considera discrimare? Exista vreo lege care ... (vezi toată discuția)
Discriminare pe criteriu de nationalitate? maziluflorin26 maziluflorin26 am sunat la o firma de recrutare forte de munca in strainatate ,din tg muresi si mi sa spus ca daca nu am dubla cetatenie maghiara-romina nu pt fi candidat la ... (vezi toată discuția)