avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Parinti Cetateni Romani-Copilul Pasaport German
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Parinti Cetateni Romani-Copilul Pasaport German

Buna ,ma numesc Teodora am 20 de ani si anul acesta am nascut(17.04.2009) un baietel in Germania,eu sunt in Germania stabilita din 04.05.2008,am venit in vizita la prietenul meu si am ramas aiceea.Dupa ce am nascut am vrut sa plecam in Romania in concediu si a trebuit sa facem un act pentru copil si am mers la Primarie sa facem Pasaportul pentru ca aiceea la Primarie se elibereaza si i-a facut la baiatul meu Pasaport German fara sa puna prea multe intrebari (a intrebat data nasteri sa uitat in calculator etc)si la cetatenie scrie tot Germana.Ma intreb oare este posibil sau este o eroare ce au facut cei de la Primarie ma refer ca se poate sa aiba copilul cetatenie Germana pentru ca Mentionez: NICI UNUL DIN NOI NU ARE CETATENIE GERMANA SI NU SUNTEM MAI MULT DE 3 ani aiceea prietenul meu venind aiceea in 2007 la lucru si nu sa mai intors acasa.Daca ati putea sa ma ajuta-ti as fii foarte bucuroasa pentru ca nu vreau sa ma mai duc cu frica in Romania,chiar daca cei de la vama nu au obiectata nimica in legatura cu Pasaportul.Va Multumesc
Ultima modificare: Marți, 17 Noiembrie 2009
teopop02, utilizator
Cel mai recent răspuns: laurafuss84 , utilizator 16:54, 14 Februarie 2011
Buna
Am indraznit sa pun o intrebare pentru ca si noi ne aflam cam in aceesi situatie si nu stim exact ce avem de facut in continuare. Te rog sa imi spui si mie cum a-ti rezolvat problema, daca s-a rezolvat si in felul asta sa stim si noi ce avem de facut in continuare.
Multumesc anticipat
DE UNDE AYI CULES ABERATIILE ACESTEA ? CU 8 ANI ? CU 3 ANI ? DEPINDE DE LANDUL UNDE SA NASCUT COPILUL- SAU POATE NUS TIT DECIT DIN AUZITE ? LEGILE DEPIND DE LA UN LAND LA ALTUL ! CLAR !
Daca sunt nascuti in Germania, copiii, ai caror parinti sunt cetateni straini, capata cetatenie germana.
Voi intra si eu in discutia aceasta desi a trecut un an si jumatate de la lansarea ei.
Oficialitatile germane nu au gresit. Copilul are cetatenie germana fiindca parintii au indeplinit conditiile de sedere cerute pentru cetatenie, respectiv dreptul de sedere si de lucru permanent. Dar ,conform legii romane ,copilul ar fi trebuit sa aibe si cetatenie romana ,daca parintii lui l-ar fi inregistrat la timp, adica in termen de 1 an de zile si atunci era fericitul posesor al unei duble cetatenii. Banuiesc ca nu l-au inregistrat. Puteti citi detalii despre aceste proceduri pe: [ link extern ] /

Ultima modificare: Luni, 14 Februarie 2011
laurafuss84, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oare chiar este posibil? teopop02 teopop02 Buna ,ma numesc Teodora am 20 de ani si anul acesta am nascut(17.04.2009) un baietel in Germania,eu sunt in Germania stabilita din 04.05.2008,am venit in ... (vezi toată discuția)
Copil minor adysora adysora Buna ziua Sotia (care este din Republica Moldova, inca nu a dobandit cetatenie romaneasca) urmeaza sa nasca in decembrie acolo. As vrea sa stiu cum se optine ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi are un copil nascut in italia, cu parinti romani daca revin in tara? alinandreea alinandreea sora mea va naste in italia, in aprilie 2013 si vrea sa revina in tara,( impreuna cu sotul care a lucrat in italia cu forme legale), dupa nastere. ce drepturi ... (vezi toată discuția)