avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Comunicare decizie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Comunicare decizie

Buna ziua,
Decizia de sancţionare se comunică salariatului în termen de 5 zile calendaristice de la data emiterii şi produce efecte de la data comunicării salariatului.
Intrebare:
decizia emisa se trimite salariatului prin posta. Astfel, decizia trebuie sa ajunga la salariat in maxim 5 zile si sa avem confirmarea de primire sau data de predare la posta sa fie in cele 5 zile calendaristice (ex: decizie emisa in 9.01.2019 pusa la posta in data de 14.01.2019 se considera comunicata in termenul de 5 zile calendaristice?)
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:11, 11 Ianuarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Data de predare la posta trebuie sa fie in cele 5 zile calendaristice .

In speta, decizia se considera comunicata in termenul de 5 zile calendaristice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuzul angajatului de a semna avertismentul scris andrada_aylin andrada_aylin Buna ziua, Ce se intampla in cazul in care salariatul refuza sa semneze decizia de sanctionare disciplinara ( avertismentul scris). Multumesc! (vezi toată discuția)
Comunicare tardiva cojaniulian cojaniulian Va rog sa-mi spuneti daca se comunica o decizie de desfacere a contractului de munca dupa 20 zile mai este valabila? (vezi toată discuția)
Termen comunicare decizie sanctionare stefangabriel2005 stefangabriel2005 Buna ziua, Conform art. 152, alin. 3 din Codul Muncii \\"Decizia de sancţionare se comunică salariatului în cel mult 5 zile calendaristice de la data ... (vezi toată discuția)