avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Garantie produse
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Garantie produse

Buna seara,
Detin un magazin de materiale electrice fizic, nu online.
Am si eu cateva nelamuriri referitoare la politica de garantie.
Sa luam un exemplu.
Avem o marca de becuri LED la care furnizorul meu ofera 2 ani garantie.
La randul meu sunt obligat sa ofer si eu aceeasi perioada ( sau e la latitudinea mea conf. regulamentului intern al magazinului, eu prefer 6 luni)???
Inteleg ca se ofera garantii la frigidere, TV, plasme, etc, dar la un bec LED care costa 5 LEI, sa mai oferi garantie( sunt consumabile, nu de durata), mi se pare mai neobisnuit sa zic asa.... Mare parte din producatori ofera 2 ani si la becuri led,etc,sa isi faca reclama din experienta mea ( aici nu ca nu tin becurile cu led ca si durata de viata, dar scapi de o bataie de cap, vorba aia).
Atunci la prize marca X ar trebui sa ofer si lor garantie ?
Va rog un raspuns pertinent si daca se poate si un link la vreo lege, am citit dar toate sunt intoarse si imprecise, pe mine nu m-au facut sa inteleg cum sta treaba.

Alte discuții în legătură

Este normal ca un chiriaș să plătească becul în cazul în care se arde, sau ar trebui ca proprietarul să suporte cheltuiala? Andrei_78 Andrei_78 Buna seara, 1. Stiu ca este incredibil, dar s-a ajuns si pana aici. Este normal ca un chirias sa plateasca becul in cazul in care se arde sau ar trebui ca ... (vezi toată discuția)
Pagubit site online electronice analeo analeo Buna seara ! Aş dori să stiu ce sorti de izbanda am in acest caz .Am achizitionat pe numele meu de pe un site online ,un tv led ,şi mi-a fost livrat cu ... (vezi toată discuția)
Refuzul acordarii garantiei de produse si/sau servicii COTYS COTYS In ultimul an, am intalnit tot mai multe cazuri in care se refuza acordarea garantiei pentru un produs, ori pentru un serviciu efectuat. Mai mult, atitudinea ... (vezi toată discuția)