avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1313 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizație creștere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizație creștere copil

Pt a beneficia de indemnizație creștere copil trebuie sa fi avut lucrate 12 luni fără întrerupere ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:10, 14 Ianuarie 2019
Se calculează ultimele 12 luni de lucru înaintea nașterii copilului din ultimii 2 ani.
Nu se aleg întâmplator : ci consecutiv și succesiv de la nașterea copilului.
Dacă ai venituri in aceste 12 luni le iau in calcul, dacă nu merg mai departe , până găsesc 12 luni , până la 24. Se iau in calcul luni lucrate sau asimilate .
Corect sau greșesc ?
Va rog sa ma lămuriti.
Cu respect.
Mulțumesc .
Ati inteles bine... in 24 de luni trebuie sa se regaseasca cel putin 12 luni cu venituri realizate.

Din ce ati postat anterior nu reiese asa ceva.
Dar pot fi 12 luni cu întreruperi ? Corect ?
Eu am avut contract de munca activ 06.01.2009-03.08.2017 și apoi 01.02.2018 pana la naștere copil ( 21 Noiembrie 2018) , urmat de concediu postnatal.
După calculele mele am in cele 24 luni 19 luni cu venituri .
Greșesc ?
Eu din ce înțeleg din textul de lege se merge pe fir in ultimele 24 luni anterior datei nașterii copilului pana se găsesc 12 luni însumate .
Chiar și cu întreruperi.
Poate imi scapă mie ceva .
Eu înțeleg ca dacă ai 12 luni ( chiar și cu întreruperi , fără sa fi realizat venituri ) ești eligibil.
In cazul meu am 19 luni cu venituri.
Intr-adevăr cu întreruperi.
Dacă ati putea sa imi spuneti exact de unde reiese ca nu am 12 luni venituri ? Când eu am 19 luni
Cu respect .
Mulțumesc .

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil Flavia 2017 Flavia 2017 Buna ziua! Sunt insarcinata in 6 saptamani, urmand ca nasterea sa aiba loc la inceputul lunii mai 2018. Intrebarea ar fi daca pot obtine indemnizatia de ... (vezi toată discuția)
Condiții acordare indemnizație creștere copil buz_oianu buz_oianu Buna seara! În cazul în care perioada minima de cotizare de 12 luni din cele 24 anterioare nașterii, este formata din perioade fara continuitate ( cu ... (vezi toată discuția)
Voi mai beneficia de indemnizatie? Marisssa Marisssa Buna ziua! Am lucrat 5 ani intr-o companie pana la data de 14 aprilie 2017.Apoi mi-am dat demisia si am plecat din tara.M-am reintors in tara si am ramas ... (vezi toată discuția)