avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1287 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Întrebare - mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Întrebare - mostenire

Dacă părinții au decedat având 4 copii și unul dintre copii moare, copilul acestuia ce drept va avea la casă?
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Ianuarie 2019
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 21:42, 12 Ianuarie 2019
In final, va avea 1/4 din apartament. E importanta si ordinea exacta a deceselor.
Acelasi drept pe care il avea tatal lui.
Buna seara,
Descendentii copilului decedat vor avea aceleasi depturi ca si cum tatal lor traia adica la cota ce i-ar fi revenit acestuia daca traia. Se considera ca vin prin reprezentare.
Nu importa ordinea deceselor.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Ianuarie 2019
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru reprezentare importa. Trebuie ca părintele să fi murit înaintea bunicului.
Dacă a murit după, este vorba de retransmitere. Mai exact, se va dezbate succesiunea bunicului, moștenitori fiind copiii in viata si copilul decedat, iar ulterior va trebui dezbătută succesiunea părintelui, moștenitor fiind nepotul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un caz mai special de succesiune? ContSters32406 ContSters32406 salutare am si eu o intrebare referitor la un caz (zic eu) mai special de succesiune. Exista bunic, bunica, 3 copii iar unul din copii are si el un copil ... (vezi toată discuția)
Cota parte mostenire casutza casutza Buna ziua, Va rog mult o lamurire pentru urmatoarea situatie: In prezent bunici decedati cu 2 copii in viata si unul era decedat la moartea ultimului ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa sora decedata irisp irisp Daca sora a murit si copilul sorei a murit si el, succesiunea nu a fost facuta, eu ca frate am drept la mostenire impreuna cu cumnatul meu? (vezi toată discuția)