avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plângere penala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Plângere penala

Bună ziua,
Dacă o persoana îți încalcă proprietatea și refuza sa părăsească locația, după care îți adresează injurii și te abuzează fizic(te strange de gât), se poate face plângere penala pentru Tentativa de omor și violare de domiciliul? Și care sunt demersurile necesare pentru a putea da în judecata persoana respectiva?
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:48, 13 Ianuarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La Parchetul de pe lângă Tribunal, da! Niciodată la poliție pentru că se tratează mult mai superficial dacă nu le este trimisă de Parchet spre instrumentare!
În primul rând trebuie facuta audierea si analizate probele.
Simplul fapt ca afirmă partea vătămatea ca este tentativa de omor este insuficient.
Dacă după audiere se constată că este tentativa de omor cauza va ajunge la parchet.
Dacă are certificat medico-legal cu leziuni în jurul gâtului poate sesiza direct parchetul.
Ultima modificare: Duminică, 13 Ianuarie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie de ajutor mahmoudcluj mahmoudcluj am primit o citatie de la tribnal de cluj si e scris ca faptuitor in cauza privind 20,174 cp si nu stui despre ce vorba !!!!! (vezi toată discuția)
Agresiune sau tentativa de omor??!!! Silviu-Iulian Silviu-Iulian Doresc sa va aduc la cunostinta ca in Septembrie 2015, am fost injunghiat prin impungere cu un cutit, taiat in zona gatului- in zona carotidei externe si a ... (vezi toată discuția)
Tentativa de omor sau lovire si alte violente? love4not love4not Daca o persoana care sufera de probleme cardiace a fost atacata de mai multi indivizi, provocandu-i-se leziuni ce au necesitat in jur de 7 zile internare ... (vezi toată discuția)