avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata șoferilor în echipaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata șoferilor în echipaj

Buna ziua.Firma la care lucrez ne da peste nas cu Hotărârea Nr 38/2008,art 3,lit.C, privind împărțirea orelor de muncă în echipaj in transport/distribuție interna.Imi puteți spune daca au un temei legal sau legea e interpretabila?
Cel mai recent răspuns: Dinu1980 , utilizator 17:41, 13 Ianuarie 2019
lit. c se refera la perioada de disponibilitate...
Da.Ei considera,ca perioada de disponibilitate nu trebuie plătită,deși eu sunt in dreapta,la 150 km de casa.Este normal?

Cornel Vasile a scris:

lit. c se refera la perioada de disponibilitate...

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În cazul celor care conduc un vehicul în echipă, perioada petrecută stând lângă şofer sau în cuşetă în timp ce vehiculul este în mişcare este considerată perioadă de disponibilitate.

Legea nu face nicio distinctie cu privire la plata sau neplata acesteia.
Ultima modificare: Duminică, 13 Ianuarie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Mulțumesc pt promptitudine.

Cornel Vasile a scris:

În cazul celor care conduc un vehicul în echipă, perioada petrecută stând lângă şofer sau în cuşetă în timp ce vehiculul este în mişcare este considerată perioadă de disponibilitate.

Legea nu face nicio distinctie cu privire laplata sau neplata acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timpi de conducere in 3 soferi adi-arad adi-arad poate cineva sa-mi spuna timpii de conducere la autocar in 3 sau 4 soferi? (vezi toată discuția)
Neplata zilelor de weekend si nici recuperate balogh77 balogh77 Buna ziua Sunt sofer de camion la o firma destul de mare, cu peste 40 de angajati. Ca sofer, cand ma duc in delegatie, stau cate 2-3 saptamani in cursa, ... (vezi toată discuția)
Am fost oprit de catre un echipaj de politie gzincu gzincu Buna ziua, ieri in data de 02.06 am fost oprit de catre un echipaj de politie, eu fiind pe un moped impreuna cu un prieten. Am fost la sectie am scris o ... (vezi toată discuția)