avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Data aplicare split tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Data aplicare split tva

Buna ziua,

Am o firma care este platitoare de tva trimestrial. Are de plata tva pt trimestrul 3 al anului 2018 suma de 7000 lei. Pana la ce data trebuie sa achite TVA ul ca sa nu intre in sistemul split tva?
Ultima modificare: Luni, 14 Ianuarie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Constantin Vera , Contabil 12:19, 14 Ianuarie 2019
Calculati dvs 60 zile lucratoare de la scadenta.


Contribuabilii ce nu aplică sistemul, dar care vor înregistra datorii la plata TVA pe parcursul anului 2018, vor avea la dispoziție 60 de zile lucătoare de la scadență pentru a achita TVA restantă. Dacă nu vor efectua plata nici în această perioadă de grație, companiile vor fi înregistrate în sistem începând cu data de 1 a celei de-a doua luni următoare celei în care s-a împlinit termenul de 60 de zile lucrătoare de la scadență.

sursa: avocatnet

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea split tva!!!???? narcisa_narcisa narcisa_narcisa Buna ziua. Legea spune asa: \"\"\"\"\"\"ORDONANȚA nr. 23/2017 privind plata defalcată a TVA actualizată cu modificările aprobate prin LEGEA 275 prevede ... (vezi toată discuția)
Termene de plata taxe pfa cristigolo cristigolo Buna ziua. Am infintat un PFA, in 27 aprilie 2013. Realizez venit numai din PFA si am ales impozitare in venit real. Care sunt termenele de plata ... (vezi toată discuția)
Ghid privind aplicarea sistemului tva la incasare  Gabriela Monica Ionescu Gabriela Monica Ionescu [b]Avand in vedere caracterul de noutate a sistemului de TVA la incasare, care va intra in vigoare la 01 ianuarie 2013, Ministerul Finantelor Publice a ... (vezi toată discuția)