avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fisa de post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fisa de post

Buna ziua,

Referitor la fisa postului stiu ca este obligatorie si legislatia care o impune este Codul Muncii.

M-ar interesa insa continutul obligatoriu al acestei fise de post, ce lege o reglementeaza. Intreb pentru ca in Codul Muncii se mentioneaza obligativitatea sa cuprinda atributiile postului.

Pe mai multe siteuri am vazut ca se recomanda sa cuprinda si descrierea, specificarea, cui i se subordoneaza, scopul postului, relatiile postului, responsabilitati, competentele/abilitatile/cunostintele/aptitudinile si experienta, responsabilitatile si obligatiile privind siguranta si sanatatea muncii si conditiile de munca, data intocmirii fisei de post - data, numele si prenumele angajatului responsabil cu intocmirea, functia acestuia si semnatura, data luarii la cunostinta de catre angajat, data avizarii.

As vrea sa stiu ce este obligatoriu sa cuprinda fisa postului. Banuiesc ca recomandarile nu sunt obligatorii, ci raman la alegerea angajatorului ce sa cuprinda.

A doua intrebare: care este diferenta intre atributii, sarcini si responsabilitatile postului?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cossim , utilizator 17:23, 15 Ianuarie 2019
Nu exista niciun text de lege care sa cuprinda ce contine o fisa a postului.

Vedeti si acest articol
www.avocatnet.ro/articol_381...
Multumesc de raspuns. Tocmai de la acest articol au plecat intrebarile mele. In acesta scrie "trebuie sa contina..." si ma intrebam cine zice ca trebuie, daca exista o cerinta legala.

Deci poate fi la alegerea angajatorului sa treaca in fisa postului doar atributiile, fara a avea repercursiuni la posibile controale, audituri?

Multumesc.
Intr-adevar, este la alegerea angajatorului sa stabileasca continutul fisei postului in lipsa unui act normativ expres.
Ultima modificare: Marți, 15 Ianuarie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa postului vera_o vera_o Buna ziua, As dori informatii referitoare la fisa postului si anume? Care lege/articol reglementeaza prevederile une fisi a postului? Este obligatorie ... (vezi toată discuția)
Fisa postului silana07@yahoo.com silana07@yahoo.com Buna ziua As avea si eu o intrebare legata de atributiile postului. In fisa postului trebuie trecute obligatoriu atat atributiile specifice cat si atributiile ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca looker2010 looker2010 buna ziua ... intrebarea mea este legata de contractul individual de munca ... la un anumit punct din contract scrie \" ... atributiile postului, sunt ... (vezi toată discuția)