Buna ziua. De la firma la care lucrez, care este o multinationala din Franta, in luna oct-nov aprox, ni s-au atribuit niste actiuni in valoare aproximativa de 1100 euro. Eu mi-am facut cont in euro, iar prin bnp Paribas s-a facut tranzactia in care se specifica impozitul retinut de francezi si comisionul retinut de firma de brokeraj. Acum primim de la biroul financiar al firmei care activeaza in Romania mail in care se specifica ca trebuie sa platim statului roman impozit pe aceste actiuni. Tinand cont ca nu am umblat in bani si sunt in euro cum as putea plati impozitul de 10%. Si nu stiu daca e corect sa platesc la toata suma, Eu sunt foarte corect, platesc conform legii, dar nu as vrea sa fiu pacalit. Am inteles ca acest lucru s-ar intampla in urma emiterii unei OUG data de guvern pe la sfarsitul anului 2018. Daca stiti cum trebuie sa procedez, pe cine sa mai intreb, ce formular trebuie completat, cum sa evaluez o suma in euro ca sa platesc in lei... sunt in ceata densa. Multumesc anticipat.
Buna ziua. Va mai deranjez cu inca o intrebare. Am depus declaratia unica, asa cum ati spus. Nu am primit eroare la completare, am bifat tipul de venit actiuni, am primit recipisa de mai mult de o saptamana. Am descarcat-o. Nu stiu ce trebuie sa fac mai departe ca sa le dau banii. Pe ghiseul.ro nu a aparut nimic, nici la mesaje, pe SPV, Nici Google nu imi spune mai multe. Multumesc.