avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cine va fi tras la raspundere? Eu sau angajatorul?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cine va fi tras la raspundere? Eu sau angajatorul?

Nici nu stiu cum sa incep... Am fost angajata anul trecut la un patron in functia de casiera (vanzatoare). Mi-a inregistrat cartea de munca la o luna dupa ce m-am angajat. Am avut niste "divergente" sa le zic asa si mi-a spus ca din data de 31.10.2005 sa nu ma mai duc la munca. Nu m-am mai dus... I-am trimis un mail in care l-am rugat sa imi dea C.M., dar nimic! Am primit acasa o hartie de la dumnealui, m-am prezentat si am semnat un acord de incetare a C.M. cu acordul partilor, dar dansul, ca sa para un om cinstit care isi plateste darile la stat... ma trecuse in evidentele lui ca fiind inca angajata a societatii (desi imi ceruse sa nu ma mai duc la munca din anul trecut), dar cu ore lucrate 0. Am semnat acordul acela cum a vrut dumnealui, cu data de 27.03.2006, dar am mai intampinat greutati: a trebuit sa semnez si o cerere cum ca in perioada 01.01.06 - 27.03.06 am solicitat concediu fara plata. Ma voi duce sa imi ridic C.M. de la ITM, dar nu stiu cum sa fac cu fisa fiscala... NU MI-A TRIMIS-O! Eu ochii cu el nu vreau sa ii mai dau, dar vreau sa fiu in regula cu actele, sa depun declaratia de venit. De unde o pot lua daca nu de la el? Pot incerca la ITM? Pana la ce data trebuia depusa? Daca imi va veni amenda acasa din cauza lui, ca nu mi-a eliberat fisa fiscala, nu-i asa ca tot eu va trebui sa o platesc? DE CE? NU E CORECT!!!
Cel mai recent răspuns: corinacarstoiu , utilizator 15:20, 25 Aprilie 2006
Incepand cu anul 2005 nu se mai depun fise fiscale (daca ati obtinut venituri numai din salarii) ,cu exceptia cazurilor cand ati lucrat cu contract de colaborare, ati avut activitate ca pers.fizica autorizata s.a
Multumesc pentru raspuns! Problema este urmatoarea: eu am lucrat in perioada 01.01.2005 - 20.01.2005 la Selgros, am facut o "pauza" pana in luna iunie, cand m-am angajat la acest patron. Sigur nu trebuie sa depun declaratia de venit?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte itm Vioreld Vioreld Buna ziua. Am o firma care de cateva luni nu mai are niciun angajat. La acel moment cei de la ITM mi-au dat o adeverinta pt Finante ca nu am niciun angajat. ... (vezi toată discuția)
Pierdere loc de munca nicolcarmen nicolcarmen Lucrez in contabilitate si sunt in C.M. ,cand m-am prezentat sa-mi ridic salariu, directorul firmei unde lucrez mi-a adus la cunostiinta sa nu ma mai intorc ca ... (vezi toată discuția)
Neplata cuvenita pentru 10 zile freedy freedy Am o nelamurire cu o situatie care se repeta de vreo 3 ani si anume-angajatorul opreste activitatea firmei pe o perioada de circa 8-14 zile timp in care ... (vezi toată discuția)