avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 156 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Legea contributiei CASS la dobanda depozitului la ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Legea contributiei CASS la dobanda depozitului la banci ?

Legea contributiei CASS la dobanda depozitului la banci ?
Ultima modificare: Marți, 15 Ianuarie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:59, 15 Ianuarie 2019
Aceste venituri sunt incluse la venituri din investiții.
Persoanele fizice care realizează venituri din investiții datorează contribuția de asigurări sociale de sănătate, dacă realizează venituri a căror valoare cumulată este cel puțin egală cu 12 salarii minime brute pe țară, în vigoare la termenul de depunere al declarației unice, adica 1900 lei pentru 2018. În cazul veniturilor din dobânzi se iau în calcul sumele încasate.
Cititi in codul fiscal ART. 170 - Baza de calcul al contribuției de asigurări sociale de sănătate datorate de persoanele fizice care realizează veniturile prevăzute la art. 155 alin. (1) lit. b) - h).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass dividende ElenaRosoi777 ElenaRosoi777 Un SRL inregistreaza la finele anului 2018 un profit de 25.000, pe care il distribuie in 2019 Administratorului unic, sub forma de dividende. Societatea ... (vezi toată discuția)
Drepturi de proprietate intelectuala - calcul plafon adriana.toader92 adriana.toader92 Buna ziua! Castig venituri exclusiv din drepturi de proprietate intelectuala. Conform contractului, castig 2979 lei brut. Net, imi intra 2800 de lei in ... (vezi toată discuția)
Dobanzile bancare ptr stabilirea cass din venitul din investitii Alo2016 Alo2016 Buna ziua. Am 2 intrebari. 1) In determinarea venitului din investitii ptr stabilirea CASS se tine cont de dobanzile brute sau cele nete - efectiv incasate de ... (vezi toată discuția)