Buna ziua , intrebare :
Mama mea a primit decizie de pensie (pentru limita de varsta) pe care scrie asa:
B) - pesnie de asigurari sociale , total drepturi 735 lei
H) - valoarea punctului de pensie 871.70 lei
Ce suma va primi mama mea ? Care din ele ?
( Mentionez ca mama mea este pensionata pe caz de boala din 2001 cu o pensie actuala de 875 lei, singurul venit lunar).
Ma gandesc sa fac contestatie daca va primi 735 lei ...
Este vaduva, are transplant hepatic si foarte multe medicamente lunare care nu se compenseaza ...
As vrea sa cer ajutorul dumneavoastra daca ma puteti sprijini in a face contestatie si ce documente trebuiesc depuse pentru aceasta ! Mii de multumiri anticipate !
Îmi cer scuze am scris tot ce am găsit pe decizie și anexă ! Nu știu unde să caut punctajul solicitat de dumneavoastră ! As vrea să vi-l trimit, dar nu știu de unde să-l scot !
Bună ziua domnul Mircea,
În anul 2016 mama mea a solicitat adăugare grupa de muncă (la serviciul unde lucrase nu îi trecuse încadrarea activității în grupa II-a de muncă, toate colegele mamei și inclusiv ea au dat fabrica în judecată și au primit această încadrare) mă gândesc că la aceasta se referă pre că doar asta s-a întâmplat în 2016.
Decizia a primit-o acum pe 8 ianuarie 2019
Da,
Punctaj mediu anual (pe decizia de trecere la pensie limită de vârstă primită în 08.01.2019) = 0.84213
Plata drepturilor de v-a face începând cu data de 26.12.2016 asta scrie la punctul C tot în decizia primită pe 08.01.2019
Iar ca și punctaj pe cupon pensie (are pensie de boală momentan și alt cupon nu a primit ...pe acesta de boală NU scrie punctaj de pensie