Stau in chirie intr-un imobil aflat in patrimoniul primarii. Primaria la evacuat conform sentintei judecatoresti ptr debit restant la chirie dar fostul chiriasul avea debit restant si asociatie, care nu a dat in judecata proprietarul. In momentul asta debit restant este in termen de prescripie. Vreau sa cumpar apartamentul de la primaria dar la dosar imi trebuie o adeverinta ca nu am datoriri. Asociatia mi-a eliberat nenumerate adeverinte ca apartamentul are debit restant, conform adeverinţei primaria nu poate sa-mi proceseze dosarul şi nu pot cumpăra apartammentul. Pot chema in instanta asociata ptr adeverinta si pentru pasivitate
Vedeți daca accepta notarul hotărâre judecătorească.
În caz contrar ar trebui să dați si notarul în judecată.
Eu va spun ce se poate face dar este mult de studiat în concret si este foarte greu de castigat procesul.
Am citit si m-a luat durerea de cap. Cred ca rezolvati mai rapid si mai ieftin cumparand alt apartament.
Nu este incalcarea dreptului de proprietate, pentru ca nu sunteti proprietar
Asociatia poate da in judecata proprietarul restantier dar conform legii 230/2007 in vigoare la acel moment nu este obligata. De abia in 196 intervine obligatia.
Dupa parerea mea, nu are rost sa dati in judecata asociatia ca nu a dat in judecata primaria. Nu cred ca aveti calitate procesuala., nefiind macar proprietar. Ar fi ceva de genul "Ion il da in judecata pe Vasile ca Gheorghe nu o iubeste pe Maria"
V-ati gandit la posibilitatea ca poate acolo este vreo "dedicatie" si ca din acest motiv nu s-a facut nimic?
Procedati invers, dvs sunteti chiriasul primariei.
solicitati primariei o adeverinta din care sa rezulte daca aveti datorii la intretinere intrucat prin contractul de inchiriere aveti si obligatia achitarii intretinerii.
Si cu adeverinta respectiva va prezentati la notar.
Legal sau nu?
doresc sa achizitionez un apartament in care la un moment dat au locuit niste chiriasi.acestora din urma le-a expirat contractul de inchiriere cu rial-ul si au ... (vezi toată discuția)