avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... În blocul meu sunt diferențe mari la sumele ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

În blocul meu sunt diferențe mari la sumele calculate pentru plata căldurii, deși apartamentele au aceeași suprafață. Cum pot afla dacă sunt corect calculate?

Buna seara locuiesc in Oradea intrun bloc cu 4 etaje(l-am cumparat de curand). Acum la afisarea asociatie am ramas foarte uimita sa vad ce diferente mari de caldura se platesc de la un apartament la altul avand aceeasi suprafata toate apartamentele( 49) .Este normal asa difernte de pret. Am fost la asociatie sa intreb si eu si mi s-a spus ca sa scumpit caldura (dar intrebarea mea este doar la 2,3 apartamente)?Cum
pot afla daca este corect calculata?
Ultima modificare: Marți, 22 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca doamna nu se pricepe la calcule - ce sa mai zicem, ce este asa de complicat?
Pot sa o intreb daca in blocul dansei, repartizarea costurilor cu incalzirea se face prin repartitoare de costuri si atunci este clar - fiecarui proprietar i se repartizeaza costuri diferite, cum diferit a fost si consumul inregistrat.
Pe mine m-ar mira faptul ca cei de la asociatie nu ar fi in stare sa va explice acest lucru.
Asa cum ati fost sfatuita, adresati-va presedintelui as. prop. - in scris si o sa primiti raspunsul, tot in scris.
Ceilalti vecini sunt multumiti cu repartizarea costurilor?
Veniti cu amanunte!
Asa este, in Oradea caldura s-a scumpit de la 255 la 276 lei/Gcal.

Din ce spuneti d-voastra ca toate apartamentele au aceasi suprafata inseamna ca este un bloc de garsoniere cel mai probabil.

Cum a spus si domnul Adam Grecu, ar fi bine sa lamuriti daca aveti repartitoare de costuri pe calorifere sau daca caldura se calculeaza in mod pausal.

Daca aveti repartitoare este perfect normal sa existe diferente intre fiecare apartement.

Daca calculul se face pausal in functie de suprafata atunci toate cu suprafata egala trebuie sa aiba costuri egale.

Mai apar diferente si daca se calculeze in functie de suprafata radianta dar ma indoiesc ca este aplicat acest mod de calcul.

Cel mai probabil aveti repartitoare de costuri iar calculul de caldura il face ISTA sau SMARTECO PLUS (fosta ESLACO) si atunci daca aveti nelamuriri cu ei trebuie sa luati legatura nu cu asociatia.
Buna ziua nu sunt garsoniere sunt apartamente cu 2 camere si toate apartamentele au aceasi suprafata utila adica 49 m. Nu sunt montate nici repartitoare, iar la asociatie el este si administrator si presedinte.La fisier unde se afiseaza adociatia nu este trecut nici un nume nici un nr de telefon la cine pot sa apelez.
Azi am fost la primarie la asociatia de proprietari si am aflat ca dansul ne calculeaza caldura dupa unitati de masurare pt repartitoare nu dupa suprafata radianta cum ne zis el.(desi nimeni nu are repartitore in bloc.Cum pot proceda in situatia asta?
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceti reclamatie la primarie in primul rand pentru faptul ca, conform legii 196/2018 o persoana nu poate fi si presedinte si administrator decat daca in codominiu sunt maximum 10 apartamente.

Apoi faceti reclamatie pentru ca listele de plata, in speta cladura, nu este calculata conform legii si cereti primariei sa mearga in control.

Sunt foarte operativi si amenzile nu sunt mici deloc.
Am fost la primarie ,si am ramas un pic dezamăgită pt ca nici nu a vrut sa ne bage in seama,dar vazand ca tot insist s-a uitat peste actele mele si a spus ca nici dansa nu întelege cum este calculata caldura, dar nu mi-a zis ca v-a veni in control la asociatie ci doar ca o sa se întereseze si o sa ma sune.Miercuri am sa fac o sesizare scrisa la asociatie,apoi una la primarie si atunci ma gandesc ca vor fi obligati sa vina in vontrol la asociatie.Înca o întrebare daca vine în control,pot sa particip si eu ,sau de unde stiu ca nu este o întelegere intr-e ei?

Alte discuții în legătură

Cum este corect calculata caldura la un bloc din bucuresti care a fost contorizat cu repartitoare de costuri iar ulterior sa renuntat la ele mihaelutza41 mihaelutza41 Din acest an la noi in bloc sa renuntat la repartioarele de costuri la caldura si am trecut din nou la sistemul pausal{adica se calculeaza caldura pe suprafata ... (vezi toată discuția)
Cum va fi repartizat consumul de energie termica in sezonul 2011-2012 ? BEN46 BEN46 Cum vor fi impartite partile comune la incalzire in sezonul de iarna 2011-2012 ? (vezi toată discuția)
Repartitoare caldura titel2titel titel2titel Buna ziua! Blocul nostru are 2 celule de incalzire la subsol , care deservesc cate 4 scari , la subsol sunt montate repartitoare care contorizeaza pe fiecare ... (vezi toată discuția)