avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Polițistul de caz și procurorul ignoră o hotărâre ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Polițistul de caz și procurorul ignoră o hotărâre judecătorească. Poate fi considerat acest fapt infracțiune sau nu este sancționat de legea penală?

buna ziua
daca politistul "judiciar" emite ordonanta de politist prin care anuleaza dispozitiile judecatorului care claseaza ordonanta de neincepere a UP si procurorul accepta situatia.... cum sunt ei? se poate spune ca sunt infractori? este fapta o infractiune sau poate fi doar ceva banal care nu poate fi sanctiont de legea penala?
Ultima modificare: Marți, 22 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
s-a eliminat posibilitatea extinderii acţiunii penale/a procesului penal, precum şi instituţia restituirii dosarului la procuror pentru refacerea urmăririi penale.
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce spuneti dvs este valabil in faza judecatii, nu pot sa cred ca nu ati inteles pana acum ca este vorba de o plângerea împotriva soluţiilor de neurmărire sau netrimitere în judecată (art. 340 c.p.p) si se discuta de incheiere judecatorului de camera preliminara investit cu solutionarea plangerii.
Cititi art. 341 c.p.p. si o sa vedeti ce solutii poate dispune judecatorul.
Cititi si art. 335 alin. 5 c.p.p. ca sa intelegeti că in situatia in care s-a dispus clasarea si judecătorul de cameră preliminară a admis plângerea împotriva soluţiei şi a trimis cauza la procuror în vederea completării urmăririi penale, se dispune in mod obligatoriu redeschiderea urmăririi penale.
Tot in acest art. o sa gasiti si faptul ca dispoziţiile judecătorului de cameră preliminară sunt obligatorii pentru organul de urmărire penală.
In rest, vorba dvs, daca aveti vreo intrebare de pus, sa stiti ca nu ma supar.

Albert Kurtyan a scris:

s-a eliminat posibilitatea extinderii acţiunii penale/a procesului penal, precum şi instituţia restituirii dosarului la procuror pentru refacerea urmăririi penale.

Ultima modificare: Luni, 21 Ianuarie 2019
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redeschidere proces penal rrocambole rrocambole Am citit in presa despre redeschiderea dosarului mineriadelor. In ce conditii se poate redeschide un dosar penal si in baza carui articol de lege? (vezi toată discuția)
Restituire dosar pentru procurori puncuska puncuska in ce cazuri se poate cere restituirea dosarului la procurori, pentru refacerea urmăririi penale? (vezi toată discuția)
Plangere impotriva ordonantei de clasare/penal georgem80 georgem80 Buna seara, Cu speranta ca voi putea fi ajutat, ingadui sa adresez si sa prezint umatoarea situatie de fapt. In 12 August .2016 a fost inregistrat la ... (vezi toată discuția)