Buna ziua. In urma decesului tatalui meu eu, fratele si mama am facut succesiunea si am acceptat cu totii calitatea de mostenitori. Am acceptat mostenirea dar nu am dezbatut pana in prezent succesiunea pe apartament acesta fiind inca pe numele tatalui meu. Intrebarea mea este...cum pot renunta la cota parte ce imi va reveni dupa dezbaterea succesiunii pe apartament? Pot fsce donstie sau act de vanzare cumparare in favoarea mamei? As dorii sa stiu pasii care trebuiesc urmati si cea mai sigura cale de a renunta la partea mea desi am acceptat calitatea de mostenitor. Va multumesc
gi-jane2
Moderator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
:) Mda.. mergeti din greseala in greseala si sunteti pe cale sa faceti una si mai mare.. sa ramaneti si fara cota din casa si dator...
Donatie nu puteti face ca se cere revocarea ei de catre creditor..
Inteleg ca deja exista titlu executoriu, ati ajuns la executare deja, asta inseamna ca nu mai puteti face nimic in privinta datoriei.. banuiesc ca nu v-ati aparat nici la proces..
Platiti o suma de bani cat sa coborati sub pragul de 10 mii de lei si diferenta vi se ia poprire pe salariu, asa nu mai ajungeti la executare imobiliara.
Daca nu aveti salariu.. da, se ajunge indiferent de suma datorata la executare imobiliara.. decat sa fie vanduta unui strain cota dvs, faceti partaj cu fratele sau mama, dar corect, sa luati si banii pe cota dvs..
Dvs daca dati pe degeaba cota dvs, la decesul mamei, veti imparti egal cu fratele cota ei, adica fratele va avea o cota mai mare din casa.
Multumesc pentru raspuns...am o nelamurire daca datoria scade sub 10000 lei nu se mai trece la executare imobiliara...se poate face doar poprire pe salariu?
Ca urmare a transmiterii cererii dumneavoastră de plată eşalonată către creditoarea RCS, aceasta vă solicită să precizaţi care este rata lunară pe care propruneţi să o achitaţi, cu menţiunea că ar fi de acord cu o plată minimă de 500 lei.
Vă mai arătăm că plata în rate a debitului va conduce la acumularea de cheltuieli de executare suplimentare corespunzătoare actelor efectuate la fiecare plată. Uitati raspuns primit...deci binevoiesc sa platesc dar asta inseamna ca in fiecare luna creste suma...adica eu de la 2000 de lei ajung la 15000 lei iar daca platesc esalonat or sa imi puna dobanzi in continoare...asta ca sa nu scap vreodata....de aceea doresc sa scap de cota aceea parte. Este normal alte dobanzi? Pot actiona in instanta?
Ar trebui sa mergeti la un avocat cu actele.. dvs ati avut un proces banuiesc, nu ? V-ati judecat sau in ce faza sunteti ?
Ca platiti de bunavoie sau silit, atata timp cat nu achitati toata suma odata, se aduna penalitati in continuare.. dar nu penalitati la penalitati, ci la datoria initiala. Cheltuielile de executare nu sunt purtatoare de dobanda.