avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Ce sa fac?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Ce sa fac?

Credit nevoi personale in 2007. Plecat din tara. Platit timp de 2 ani apoi imposibilitate de plata. In 2012 au trimis instiintare de executare silita. nu am nimic in tara. Pe urma au intrat recuperatorii pe fir. Telefoane si scrisori la adresele parintilor pana in ziua de azi .Care e situatia in 2019? Ce pot face? Nu intentionez sa revin in tara. Multumesc
Cel mai recent răspuns: stefp , utilizator 21:02, 22 Ianuarie 2019
Buna ziua,
Daca aveti girant, se vor indrepta impotriva girantului.
Daca nu aveti girant, atunci nu vor avea ce sa va faca.
Important este de analizat daca nu a intervenit prescrierea. Termenul de prescriere este de 3 ani calculat de la ultima plata, daca nu au fost facute acte de executare care sa intrerupa termenul de prescriere.
De la intreruperea termenului de prescriere curge un nou termen de 3 ani.
Buna ziua,

Ar trebui verificat dosarul de executare, pentru a vedea daca nu s-a perimat executarea silita sau daca aceasta nu a incetat la cererea creditorului. Recuperatorii au continuat executarea silita initiata de creditorul initial? se poate formula contestatie la executare, insa pentru a va spune o parere e nevoie de copia dosarului de executare si a scrisorilor de care vorbiti mai sus.
ultima plata a fost in 2009-2010. nu exista giranti. scrisorile recuperatorilor constituie documente care pot intrerupe termenul de prescriere? din cate stiu stiu eu ei vor sa ma contacteze sa reevaluam suma de plata
Prescripția este întreruptă de stăruința creditorului în a-și recupera prejudiciul. Prescrierea intervine doar ca o sancțiune pentru creditorul care nu-și dă interesul să-l execute silit pe debitor.
Deci de fiecare data cand trimit pe adresa parintilor o hartie in care scriu sa-i contactez, adaugand mereu sume de bani de ma mir de unde le scot, inseamna ca se intrerup prescriptia? (Nu e vorba de banca ci de o firma de recuperare.)Intr-un cuvant sunt bun de plata?

Alte discuții în legătură

Cand se prescrie creditul? anul acesta sau in 2018? badcatro badcatro in 2008 am luat un credit de nevoi personale pe 10 ani. in anul 2011,luna noiembrie banca a cerut executarea silita a creditului.i s-a incuviintat cererea,dar ... (vezi toată discuția)
Situatie termen prescriptie datorii bancare alexandraoana alexandraoana Buna ziua. Ma confunt cu urmatoarea situatie: in anul 2009 am contractat un credit pentru o persoana care, ulterior, nu a platit ratele. Creditul a fost ... (vezi toată discuția)
Prescriere executare silita gesyka gesyka As dori sa stiu in cat timp se prescrie o executare silita ?..la data de 28 04 2011 o firma de recuperare a obtinul o executare silita pe numele meu ( nu detin ... (vezi toată discuția)