avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Cafeneaua avocaţilor Obligatoriu punct de lucru Cabinet de Avocat sau nu?
Discuție deschisă în Cafeneaua avocaţilor

Obligatoriu punct de lucru Cabinet de Avocat sau nu?

Buna seara. In cadrul unui cabinet de avocat infintat la barou este obligatoriu sau nu deschiderea unui punct de lucru? adica sa zicem ca ai sediul social doar acasa si atat. fara punct de lucru. este ok?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:25, 23 Ianuarie 2019
Trebuie să aveți sediu profesional, însă puteți lucra și de acasă, faceți un contract de comodat cu cabinetul.
Da asa este, dar vorbesc aici de impozitare pe imobil, in situatia in care declari ca nu ai activitate la sediu impozitul se calculeaza normal adica pe rezidential, daca ai activitate se calculeaza un impozit majorat. Din acest punct de vedere intreb.
Nu este vorba de activitate la sediu ci de scăderea cheltuielilor cu sediul profesional în cazul contractului de comodat.
Puteti încheia contract de închiriere si pentru sediu.
Ultima modificare: Marți, 22 Ianuarie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Da domnu Claudiu Asa este...dar cei de la taxe si impozite locale spun doar daca nu ai activitate la sediu abia atunci impozitul se calculeaza rezidential...ei nu inteleg ipoteza in care ai activitate la sediu si nu-ti deduci cheltuielile impozitul va fi de asemenea rezidential.
Eu stiu ca, in conditiile in care ai contract de inchiriere si nu contract de comodat nu exista probleme.
Legea se refera la comodat.
Daca am urma logica celor de la finante ar insemna ca cei care inchiriaza sa plateasca doua impozite si nu am auzit sa existe doua impozite sau o taxa si un impozit pentru chiria primita pe sediu.
Ratiunea legii a fost in sensul ca, statul sa mai ia niste bani in cazul contractului de comodat si oamenii sa fie fortati sa incheie un contract de inchiriere.
Legea a fost gandita gresit dupa parerea mea.

Contabilii se ocupa in mod special de acest aspect legat de impozite si taxe.
Au mai fost deschise subiecte pe aceasta tema si ar fi bine sa le cautati,
Ultima modificare: Miercuri, 23 Ianuarie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitare sediu cabinet individual de psihologie FPG FPG Buna seara! Am un cabinet individual de psihologie, cu sediul profesional si punctul de lucru, la aceeasi adresa, prin contract de comodat (apartamentul ... (vezi toată discuția)
Conditii pentru schimbarea sediului cabinetului individual ContSters54572 ContSters54572 Care sunt condiţiile pentru schimbarea sediului cabinetului individual de avocatura?? (vezi toată discuția)
Impozit sediu profesional cristivstan cristivstan Buna ziua, Am un PFA cu sediul profesional acasa. Daca nu deduc cheltuielile cu utilitatile, trebuie sa platesc impozit separat fata de cel pentru toata ... (vezi toată discuția)