avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozitare sediu cabinet individual de psihologie
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozitare sediu cabinet individual de psihologie

Buna seara!
Am un cabinet individual de psihologie, cu sediul profesional si punctul de lucru, la aceeasi adresa, prin contract de comodat (apartamentul parintilor mei). Nu desfasor activitate in acest apartament si nu ma folosesc de cheltuielile cu utilitatile pe firma. Activitatea mea se desfasoara, la sediul unei asociatii, prin contract de colaborare. Cei de la taxe si impozite, mi-au spus pe de-o parte, ca atat timp cat pe anexa certificatului de inregistrare scrie adresa apartamentului la punctul de lucru, voi plati impozitul majorat; pe de alta parte, tot de la taxe si impozite, dar la un alt sediu, mi-au spus ca pot declara pe proprie raspundere ca nu desfasor activitate si pot atasa contractul de colaborare pt a demonstra unde imi desfasor activitatea si nu voi plati impozitul majorat.
Avand in vedere situatia descrisa si articolul pe care l-am citit aici, ce trebuie sa declar? Sunt obligata sau nu sa platesc impozit majorat?
www.avocatnet.ro/content/art...
Multumesc!
Nu sunteti obligata sa platiti impozitul majorat pentru ca nu desfasurati activitate la sediu.
Buna ziua si multumesc pentru raspuns!
Este foarte adevarat ca nu desfasor activitate la sediu si nu ar trebui sa platesc impozit majorat, dar cei de la taxe si impozite spun ca nu am cum sa dovedesc acest lucru, in conditiile in care pe anexa certificatului de inregistrare al cabinetului, la punctul de lucru figureaza adresa apartamentului (dar figureaza pt ca nu exista niciun punct de lucru, iar cei de la Colegiul Psihologilor au trecut in mod automat aceeasi adresa ca si la sediul profesional). Ce e de facut in acest caz?

Multumesc!
Mai asteptati cateva zile,d-nul Biris a afirmat ieri ca se vor face modificari in normele de aplicare ale codului fiscal,referitoare la cele expuse de dvs.
Buna seara! Multumesc pentru raspuns, am vazut ca a facut o noua declaratie.
Buna seara!
Ce se mai aude cu modificarile in normele de aplicare ale codului fiscal, in ceea ce priveste problema expusa mai sus? Mi se tot spune de la taxe si impozite, ca este o situatie atipica (oare oi fi singura din sector care am deschis un cabinet de psihologie :-/ ) si ca nu stiu ce raspuns sa-mi dea, dar in principiu trebuie sa platesc impozit majorat, doar pt ca apare adresa la punctul de lucru, desi nu desfasor activitate.
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Impozit locuinta Lavinia63 Lavinia63 Buna seara. Sunt psiholog iar in curand doresc sa imi deschid cabinet individual si am nevoie de sediu profesional. Fiind la inceput, cel mai simplu este sa ... (vezi toată discuția)
Impozit pe cladiri Bogdan1973 Bogdan1973 Buna dimineata. Prin HG nr. 159/2016 pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal la titlul ... (vezi toată discuția)
Lămuriri taxe sedii de apartament pfa/firme MrDerpson MrDerpson A apărut formularul: http://www.dpfbl.mdrap.ro/documents/Ordin_MDRAP_MFP_2069_4087_din_2015/Ordin_MDRAP_MFP_2069_4087_din_2015.pdf [b]Ai sediu în ... (vezi toată discuția)