avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tutela mama cu Alzheimer
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tutela mama cu Alzheimer

Buna ziua,
Mama mea are Alzheimer, cu certificat de handicap grav permanent. Eu sunt singurul ei copil si am o imputernicire prin notariat sa o reprezint in orice situatie. Masa succesorala in care mama este parte cu o treime, este tot timpul motiv de discutie cu rudele ramase. Mentionez ca mama este singurul mostenitor direct, restul sunt urmasii surorilor ei. Intrebara mea este: trebuie sa iau tutela mamei, sa o pun sub interdictie, ca sa pot contesta eventuale acte ascunse facute de rude? Sau sa pot contesta vanzari facute pe ascuns?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 12:03, 25 Ianuarie 2019
Cine esti? Dai impresia ca stii bine situatia. Cineva din families a scapat Informatia ca exista acte secrete facute, despre care noi nu stim. Deocamdata, toata masa succesorala este compacta, chipurile. In familie exista o verisoara care are sustinerea unor securisti.
In legatura cu procura, am dreptul sa o reprezint si sa-I apar interesele la instantele judecatoresti, la banca, am drept de administrate, conservare si intretinere a averii, am dreptu sa semnez orice acte si sa ridic orice sume in numele ei.. Este procura generala.
Surorile mamei au murit, iar rudele ramasesunt urmasii lor. La ce sora va referiti?
Notarul a știut că mama are Alzheimer?
Stiu bine situația, ca zilnic am clienti ca tine.
Verișoara...securisti..teoria conspirației.
Actele există sau nu?
Ultima modificare: Joi, 24 Ianuarie 2019
raluk0207, utilizator
Tonul tau e agresiv. Nu stiam nici eu ca mama are Alzheimer in acel moment. Abia dupa cativa ani s-a constatat boala. Notarul a intrebat-o personal daca este de acord sa fie reprezentata de propria fiica, unicul copil, in toate situatiile mai ales ca isi pierduse vederea, Rudele ii furau pensia si i-au furat si buletinul. Din aceasta cauza suspectez ca i-au falsificat semnatura. Eu am mers cu ea si i-am facut alt buletin, i-am facut cont la pensie si am luat-o la mine.
Verisoara locuia langa ea, e betiva si o tortura permanent. Voi afla in curand daca exista actele, pentru ca se pare ca cineva din primarie stie de aceste acte si va vorbi. Oricum se va afla cand va muri mama si voi face succesiunea. Fii draguta si raspunde-mi in mod profesionist, Nu sunt infractoare si nici lacoma de avere. Am renuntat la o mare parte din terenuri in favoarea lor, dar nu vreau sa isi bata joc de noi.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Iti raspund, cum mi-ai raspuns.
2. Nu inteleg de ce mă iei la "per tu". Tutuiala e pentru rudele tale.
3. Interesati-va daca exista actul. Ce fel de act e? Ce scrie in el? Ce acte au stat la baza. In calitate de ce solicitați anularea actului? Mama ce calitate are fata de act?
4. Rudele i-au ridicat mamei pensia tot in baza unei procuri. Altfel, era imposibil sa intre in posesia banilor. Cine a lăsat procura? In ce împrejurări.
Trebuie să aveți și dovezi concrete in acest sens. Dacă sunteți absolut sigura de falsificarea semnăturii, contactați un avocat, formulati o plângere penală pentru fals și solicitați efectuarea unei expertize grafologice.
5. Tutela in general se da pentru atribuții de administrare, conservare.
A solicita anularea unui act intra in sfera actelor de dispozitie, pentru care trebuie o tutela specială, cu menționarea expresă a dosarului și a scopului.

Alte discuții în legătură

Delegatie avocat prezenta la mediere Ramona24 Ramona24 Buna ziua, Pot sa accept delegatia avocatului pentru clientul lui d e a-l reprezenta la mediere (doasarul nu e pe rol) avand in vedere faptul ca ... (vezi toată discuția)
Procura succesiune de la ambii mostenitori cyan cyan Este posibil ca doi mostenitori sa dea procura aceleasi persoane pentru a se ocupa de obtinerea unui supliment la certificatul de mostenitor? Concret, eu am ... (vezi toată discuția)
Acte dispozitie. curator vs tutore anagrama anagrama Bina ziua, Sunt curator pentru tatal meu, suferind de dementa tip Alzheimer, prin incheiere judecatoreasca definitiva si irevocabila din 2012; curatela ... (vezi toată discuția)