avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tutela mama cu Alzheimer
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tutela mama cu Alzheimer

Buna ziua,
Mama mea are Alzheimer, cu certificat de handicap grav permanent. Eu sunt singurul ei copil si am o imputernicire prin notariat sa o reprezint in orice situatie. Masa succesorala in care mama este parte cu o treime, este tot timpul motiv de discutie cu rudele ramase. Mentionez ca mama este singurul mostenitor direct, restul sunt urmasii surorilor ei. Intrebara mea este: trebuie sa iau tutela mamei, sa o pun sub interdictie, ca sa pot contesta eventuale acte ascunse facute de rude? Sau sa pot contesta vanzari facute pe ascuns?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 12:03, 25 Ianuarie 2019
Esti prima care m-ai tutuit, asa ca ti-am raspuns la fel. In plus, esti simplu utilizator si nu ai autoritatea sa dai sfaturi competente. Nu stiu de ce te-ai implicat in discutia asta decat daca ai Informatii despre situatie . Eu te rog sa nu mai participi la discutie, pentru ca vreau un raspuns de la un consultant. Chiar o sa vorbesc cu Dl. Sfintescu, unul din fondatorii acestui site.

raluk0207 a scris:

Notarul a știut că mama are Alzheimer?
Stiu bine situația, ca zilnic am clienti ca tine.
Verișoara...securisti..teoria conspirației.
Actele există sau nu?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
interventie moderator
Citat din regulament :
Discuţiile din forum nu reprezintă consultanță juridică. Nicio discuţie purtată în forumul Avocatnet.ro nu poate fi interpretată ca fiind consultanță juridică sau de orice alt fel. Răspunsurile primite în acest forum au doar un scop informativ. Datorită naturii complexe a legislaţiei, precum și datorită aspectelor personale ale situaţiei expuse de dumneavoastră, este posibil ca sfaturile oferite prin intermediul Forumului să nu fie aplicabile în situaţia particulară în care vă aflaţi.

Orice membru deja înregistrat acceptă în mod tacit acest regulament. Nimeni nu îşi doreşte ca acest forum să devină un fel de stat poliţienesc. Pe de altă parte însă, cu toţii suntem deranjaţi de atitudinile celor care au prea puţin respect pentru ceilalţi atunci când comunică. Toţi utilizatorii sunt foarte importanţi pentru Comunitatea Avocatnet.ro, dar considerăm că uneori trebuie să alegi între reguli și anarhie, iar soluţia nu poate fi decât instituirea de reguli și respectul pentru liberul arbitru al fiecăruia.
www.avocatnet.ro/forum/main/...

april2001ro a scris:

Esti prima care m-ai tutuit, asa ca ti-am raspuns la fel. In plus, esti simplu utilizator si nu ai autoritatea sa dai sfaturi competente. Nu stiu de ce te-ai implicat in discutia asta decat daca ai Informatii despre situatie . Eu te rog sa nu mai participi la discutie, pentru ca vreau un raspuns de la un consultant. Chiar o sa vorbesc cu Dl. Sfintescu, unul din fondatorii acestui site.

raluk0207 a scris:

Notarul a știut că mama are Alzheimer?
Stiu bine situația, ca zilnic am clienti ca tine.
Verișoara...securisti..teoria conspirației.
Actele există sau nu?

@april,2001, eu va rog ca cititi regulamentul si sa il respectati, Fiecare utilizator, se inregistreaza dupa cum doreste, consultant sau " simplu " utilizator, Ca un utilizator nu isi scrie profesia, nu inseamna ca nu stie ce vorbeste, iar dvs nu aveti calitatea sa judecati raspunsul unui " simplu utilizator" si nici nu hotarati dvs cine scrie pe forum, cine raspunde si cine nu.
Nu va convine un raspuns sau altul, puteti multumi si trece mai departe..
Ati putea arata respect fata de cei ce isi rup din timpul lor sa va raspunda!

Nu stiam nici eu ca mama are Alzheimer in acel moment. Abia dupa cativa ani s-a constatat boala

Intrati cu procura aia intr-un cabinet notarial si vedeti daca mai puteti face ceva cu ea, Chiar daca scrie in ea ce v-ar trebui, poate nu mai e valabila
Art. 2015

Durata mandatului

Dacă părţile nu au prevăzut un termen, contractul de mandat încetează în 3 ani de la încheierea lui.
Ultima modificare: Vineri, 25 Ianuarie 2019
gi-jane2, moderator
Aveti drept ate, multumesc, dar m-a iritat tonul ofensator al d-rei raluk si nici nu s-a discutat despre tutela. Nu stiu de ce discutia se axeaza pe mandat (care este Inca valabil). Numai bine
Nu stiu daca s-a dezbatut succesiunea dupa bunici sau acum urmeaza, pare ca s-a dezbatut daca ziceti ca mama are deja 1/3 .
Puteti cere in numele mamei iesirea din indiviziune, in instanta daca nu va intelegeti cu verii dvs.

april2001ro a scris:

De ce te intereseaza ce scrie in procura? O reprezint si semnez pentru tot. Eu am intrebat aici despre tutela.

Eu te-am tutuit prima? Serios? Ia mai citeste odata discutia de la inceput.
In dreptul numelui meu scrie "utilizator" pentru ca asa am dorit eu. Sa imi mentin confidential statutul ocupational. In principal pentru ca orice consultatie juridica are un pret si nu doresc sa fiu contactata la birou, pe mobil, pe mail si in particular. Daca si in ce imprejurari le acord gratis, ma priveste. In general, nu ma apuc sa scriu pe forumurile dintr-un anumit domeniu, fara sa stiu despre ce vorbesc.
Daca esti beligeranta si "sari la beregata" degeaba ("ce te intereseaza..?), o sa obtii raspunsul asteptat, la Sfantu' Asteapta.
Ti-am raspuns despre tutela. Dar nu oferi date suficiente. Esti intr-un razboi cu rudele, pentru ca ai auzit ca...

Alte discuții în legătură

Delegatie avocat prezenta la mediere Ramona24 Ramona24 Buna ziua, Pot sa accept delegatia avocatului pentru clientul lui d e a-l reprezenta la mediere (doasarul nu e pe rol) avand in vedere faptul ca ... (vezi toată discuția)
Procura succesiune de la ambii mostenitori cyan cyan Este posibil ca doi mostenitori sa dea procura aceleasi persoane pentru a se ocupa de obtinerea unui supliment la certificatul de mostenitor? Concret, eu am ... (vezi toată discuția)
Acte dispozitie. curator vs tutore anagrama anagrama Bina ziua, Sunt curator pentru tatal meu, suferind de dementa tip Alzheimer, prin incheiere judecatoreasca definitiva si irevocabila din 2012; curatela ... (vezi toată discuția)