Buna seara !!! Un sfat..un ajutor daca se poate !!! :(
Eu locuiesc in casa bunicilor (decedati) din partea mamei....bunicii au avut 4 copii in viata mai este doar 1. Bunica a lasat mostenire prin testament unui frate de al meu partea ei de casa, iar bunicul unei fiice care a decedat. Eu locuiesc in casa de 14 ani. Exista vreo lege care sa-mi permita sa ma intabulez pe aceasta casa?, de cand locuiesc acolo nu a venit nici un mostenitor sa-si ceara partea, iar fratele meu mi-ar lasa mie partea lui. (cat ar fi partea aceeia din casa?), urmasii bunicilor sunt : Un copil al lor (necasatorit), trei nepoti de la fiica mostenitoare a partii tatalui , 4 nepoti de la alta fiica intre care si eu. ( am auzit ca daca stand mai mult de 10 ani in casa si nu e revendicata de nimeni, eu m-as putea intabula)
Va multumesc anticipat !!! O seara buna :)
ok.
1. nu se dezbat succesiuni cu mostenitori decedati.
trebuie sa rezulte ca au acceptat mostenirea.
2.la mom decesului bunicii parintele dvs era in viata , deci culegea ce i se cuvenea de pe urma bunicii.
acea cota de mostenire intra in masa lui succecsorala.
Mostenire
miticasu
Buna seara, Bunicul meu a cumparat niste terenuri si o casa in anii 1942 si 1945 in anii 1970 a dat casa tatalui meu dar fara acte. In 1986 bunicu a murit tata ... (vezi toată discuția)