avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conflict de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conflict de munca

Daca un sindicat reprezentativ dintr-o unitate cu capital privat declanseaza conflict de munca,salariatii care nu sunt membri de sindicat dar au aceleasi revendicari ce pot face legal?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:09, 25 Ianuarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru angajații unităților în care nu sunt organizate sindicate reprezentative, hotărârea de declarare a grevei se ia de către reprezentanții angajaților, cu acordul scris a cel puțin unei pătrimi din numărul angajaților unității sau, după caz, ai subunității ori compartimentului.

Pe durata unei greve declanșate într-o unitate pot înceta activitatea și angajații unor subunități sau compartimente care nu au participat inițial la declanșarea conflictului colectiv de muncă.

Angajații care nu participă la grevă își vor continua activitatea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Greva BX BX O persoana oarecare poate intra pur si simplu in greva (sau un grup restrans de persoane) ? Adica greva dupa legile actuale trebuie sa fie ceva organizat de ... (vezi toată discuția)
Greva masayoshi masayoshi Inafara de legislatia din Codul Muncii si legatura aceasta: http://www.scribd.com/doc/23278939/Dreptul-La-Greva-in-Romania Ce ma sfatuiti in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Declansarea grevei pentru ca nu s-a dat prima de paste anymaryh anymaryh Hristos a inviat! Va rog sa ma ajutati intr-o problema : la o societate privata angajatii pot face greva din motivul ca nu au primit prima de Paste ? in ce ... (vezi toată discuția)