Buna Ziua.Situatie.Avem un ginere al unui proprietar/proprietar este o doamna/care,la adunarile generale se prezinta cu delegatie si care incearca sa convinga adunarea de propriul adevar.Vorbeste tare,peste alti vorbitori,cunoaste el legea mai mult decit restul.De obicei produce scandal.Ce putem face pentru a limita accesul unei astfel de persoane la adunarea generala. Multumesc.
Acum este mai greu de facut regie de genul acesta, mai ales cu aberatiile pe tema asta din legea 196. Plus ca se poate ca sa existe cvorum si de la prima convocare.
Ce sa faci? Le spui unora din asociatie, vedeti ca e adunare pe 10 dar voi nu veniti, ca o reconvocam pe 15?
Si cum procedezi cu militianul? Tot la fel?
Adam Grecu
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Eu nu cred in scenariul acesta, cel putin la noi - nu stiu cum sunt situatiile in alte localitati.
Am mai spus ca asociatia noastra are in componenta 504 apartamente; La AG ce-a mai populata (reconvocata) au fost prezenti doar 104 membri, asa ca de fiecare data, la prima convocare nu s-a intrunit cvorumul, asa ca tot de fiecare data a fost nevoie de suspendare si reconvocare. Invitatiile (inspectori de la primarie, politie, furnizori) s-au intocmit "din prima"pentru data cand s-a stabilit reconvocata, asa ca din acest motiv v-am spus mai sus cum am procedat.
Ei, avand in vedere ca noi suntem inca as. de locatari, la urmatoarea AG vom incerca sa ne organizam in as. prop., insa va fi foarte greu. Oamenii chiar nu inteleg, nu-si cunosc drepturile si obligatiile. Am observat acest lucru, inclusiv aici pe forum (ce ne trebuie noua as. prop.? ...)
Cu alte ocazii am mai spus ca in localitatea noastra judecatorul delegat a avut pretentia ca la dosarul de infiintare sa avem peste 50% dintre proprietari cu locuintele intabulate, desi L 230/2007 nu prevedea acest lucru. Ne-am adresat autoritatilor, am ajuns cu petitia, inclusiv la institutia Avocatului poporului si tot degeaba.
O sa vedem ce reusim la proxima AG - cred ca in luna februarie, max. prima decada a lunii martie 2019, dar cum spunea si @Bloc Expert, cu aberatiile din L 196, nu stiu ce se va finaliza.
Cu stima,
SCLIPEINICU
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
eu ca propietar,am fost preventiv la politie, in ziua in care sa tinut AGP,si i-am informat ca exista riscul sa iasa scandal mare pentru ca sunt mari probleme cu administratorul, iar in cazul ca nu vor venii si vor exista evenimente voi telefona la 112.Nu am avut nici-o promisiune,in schimb politia sa prezentat la AGP si totul a decurs relativ normal.