avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare credit auto PJ / esalonare-amanare
Discuție deschisă în Executare silită

Executare credit auto PJ / esalonare-amanare

Buna ziua, am un credit auto pe o firma ( devenita inactiva ) si pentru intarzieri banca a decis sa renunte. Am primit instintare de la un executor judecatoresc ca incearca proprirea sumei ramasa de plata,etc ( nu scrie nimic in instintare dar teoretic masina poate fi executata, avand garantie in ctr ).
Intrebarea este daca exista cutuma de a esalona plata la executor sau am varianta de a ma impotrivii in instanta executarii cu scopul de a trage de timp, avand nevoie de 2-3 luni pentru a platii integral datoria. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 20:54, 27 Ianuarie 2019
Daca creditorul accepta, va puteti intelege pentru o plata esalonata. Legat de o eventuala contestatie la executare si o suspendare a executarii, nu gasesc oportunitatea. Pentru ca veti plati: taxa de timbru si cautiune. Si riscati sa platiti si onorariu de avocat daca au reprezentare. Deci cosuturile ar creste. Si un alt aspect: in ritmul in care instantele de judecata acorda termen pe suspendare dupa 2 luni jumatate de la inregistrarea dosarului, sunt sanse mari sa achitati o mare parte din suma (ati mentionat ca aveti nevoie de cateva luni).
Creditor fiind banca sau din acest moment pot trata problema doar cu executorul? Exista acest obicei sa se acorde o esalonare de catre executor?
Nu executorul va acorda esalonarea. Doar creditorul poate accepta. Stati de vb cu executorul, transmiteti oferta dvs si el este obligat sa ii comunice creditorului.

andr33i a scris:

Creditor fiind banca sau din acest moment pot trata problema doar cu executorul? Exista acest obicei sa se acorde o esalonare de catre executor?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comisionul executorului judecatoresc ? catalinrw catalinrw am ramas restant la plata si banca a inceput procesul de executare silita in cadrul bancii am redactat un nangajament de plata la care nu am primit raspuns ... (vezi toată discuția)
Cale de atac impotriva incuviintarii executarii silite Alina Alina Alina Alina Buna ziua Am o mare nelamurire daca ma puteti lumina. In 2006 am contractat un credit,, achitatand ratele aferente pana in 2008. Din 2008 avand oarece ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare silita jhon73 jhon73 Buna ziua , as dori si eu un sfat in urmatoarea problema pe care o am : In anul 2006 am contractat un credit cu buletinul am platit pana in anul 2008 dupa ... (vezi toată discuția)