avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Când se termină o executare silita?
Discuție deschisă în Executare silită

Când se termină o executare silita?

Buna ziua. Am o proprire pe salariu si întrebarea mea este dacă cu fiecare luna in care mi se trage din salariu, se scade din suma poprită? Nu înțeleg niste termeni din actele pe care le-am primit...
"...până la concurența sumei de..." Asta înseamnă ca mi se scade din suma?
Iar mai jos scrie așa: "...indisponibilizarea sumelor de bani proprite nu va înceta decat dacă veți achita integral creanța prevazuta mai sus, prin virament bancar..."
Cum este de fapt? Eu am înțeles ca mi se ia din salariu si datoria scade...
Mulțumesc!
ART. 703 c.p.c.
Cazuri de încetare a executării
(1) Executarea silită încetează dacă:
1. s-a realizat integral obligaţia prevăzută în titlul executoriu, s-au achitat cheltuielile de executare, precum şi alte sume datorate potrivit legii;
2. nu mai poate fi efectuată ori continuată din cauza lipsei de bunuri urmăribile sau a imposibilităţii de valorificare a unor astfel de bunuri;
3. creditorul a renunţat la executare;
4. a fost desfiinţat titlul executoriu;
5. a fost anulată executarea.
(2) În toate cazurile, executorul judecătoresc va întocmi o încheiere, motivată în fapt şi în drept, cu menţionarea cauzei de încetare a executării. Încheierea de încetare a executării va fi comunicată de îndată creditorului şi debitorului.
(3) În cazurile prevăzute la alin. (1) pct. 2, 3 şi 5 executorul judecătoresc îi va remite personal creditorului sau reprezentantului său titlul executoriu.

Bună ziua. Deci să înțeleg din punctul 1 că ce îmi trage mie din salariu contribuie la scaderea sumei datorate?
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inceteaza executarea silita? dum13 dum13 CAPITOLUL IV Efectuarea executării silite SECŢIUNEA a 7-a Încetarea executării silite Art. 702 Cazuri de încetare a executării (1) Executarea ... (vezi toată discuția)
Executare silita ... lasata „de izbeliste” amariusflorin amariusflorin Buna. Cum se procedeaza in urmatoarea situatie. Executare silita. Executorul trimite la casa de pensii si banca acte necesare propririi. Mai solicita la OCPI ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli axecutare ContSters379048 ContSters379048 Buna ziua, in urma unei intelegeri cu banca, mai trebuie sa platesc cheltuielile de executare? Ce trebuie sa fac? Va multumesc (vezi toată discuția)