avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Rejudecare Camera preliminara
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Rejudecare Camera preliminara

Buna ziua,

Prin incheierea judecatorului de camera preliminara de la Tribunalul X s-a dispus inceperea judecatii, neffind invocate masuri si exceptii de catre inculpat si nefiind sesizate din oficiu.
Impotriva acestei incheieri s-a formulat contestatie, prin care urmeaza sa se ceara la C.A. redeschiderea procedurii de camerea preliminara pentru lipsa aparare.
Concret, inculpatul era in stare de arest preventiv, s-a numit un avocat din oficiu care sa consulte dosarul, dar din momentul numirii si pana la pronuntare avocatul nu a luat legatura cu inculpatul, inculpatul fiind in imposibilitate de a-l contacta neavand numele si datele de contact.

Considerati admisibila contestatia?
Se poate formula eventual recurs in casatie impotriva hotararii C.A. daca aceasta va fi nefavorabila?

Alte discuții în legătură

Arestarea preventiva - competenta si publicitate cezarad cezarad Doresc sa va intreb cine judeca o contestatie la arestarea preventiva pentru o infractiune care cade in competenta Judecatoriei? Tribunalul sau Curtea de Apel ... (vezi toată discuția)
Inculpatul poate să facă cerere pentru înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura arestului la domiciliu? Zebedeu Zebedeu Inculpatul poate să facă cerere pentru înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura arestului la domiciliu? (vezi toată discuția)
Camera preliminara si rechizitoriul in ncpp - notiuni, informatii relunelu relunelu Buna ziua.As dori sa stiu cum pot afla date din rechizitoriu,si deasemenea ce presupune \'\'camera preliminara\'\'.Va multumesc. (vezi toată discuția)