avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Descendentii verilor primari au drept sa vina la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Descendentii verilor primari au drept sa vina la mostenire ?

Descendentii verilor primari au drept sa vina la mostenire ? In fapt,pentru o succesiune la care nu exista decat mostenitori de grad IV , adica veri primari , unii in viata , altii decedati....copiii celor decedati pot veni la mostenire prin reprezentare ? Sau calitatea de mostenitor o au numai verii primari care la momentul deschiderii succesiunii sunt in viata ?
Cel mai recent răspuns: camelia.velicu , utilizator 15:33, 9 Martie 2019
Reprezentarea nu este admisa decat in primele doua clase de mostenitori.
Verii primari fac pare din clasa a patra.
Copiii verilor sunt rude de gradul 5. Ca atare, nu au vocatie succesorala.
Va multumesc , Se poate sa ma ajutati si cu legislatia aferenta ?
Art. 963 Cod civil
Moştenitorii legali
(1) Moştenirea se cuvine, în ordinea şi după regulile stabilite în prezentul titlu, soţului supravieţuitor şi rudelor defunctului, şi anume descendenţilor, ascendenţilor şi colateralilor acestuia, după caz.
(2) Descendenţii şi ascendenţii au vocaţie la moştenire indiferent de gradul de rudenie cu defunctul, iar colateralii numai până la gradul al patrulea inclusiv.

Art. 966 Cod civil
Domeniul de aplicare
(1) Pot veni la moştenire prin reprezentare succesorală numai descendenţii copiilor defunctului şi descendenţii fraţilor sau surorilor defunctului.

Sa inteleg ca nu aveati incredere in ce am spus mai sus...
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copiii varului primar decedat la succesiune Andrei384 Andrei384 Buna seara! Ne confruntam cu urmatoarea situatie: Singurii mostenitori ai unei rude sunt verii primari ai acesteia si o matusa.Unul din acesti veri primari a ... (vezi toată discuția)
Certificat de mostenitor monalisa16 monalisa16 Pot fi mostenitori legali descendentii(copiii) unui mostenitor colateral ordinar (var primar cu defunctul,gradul patru) in conditiile in care si acesta e ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu veri primari ContSters424612 ContSters424612 buna am o intrebare va rog sa ma lamuriti a murit o verisoara primara,ea nu a fost casatorita niciodata fratii nu are ,parinti nu are ,in schimb sunt 2 frati ... (vezi toată discuția)