avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... renuntare la cerere de chemare in judecata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

renuntare la cerere de chemare in judecata

pentru arenunta la cererea de chemare in judecata trebuie sa o timbrez inainte cu toata suma pe care treb sa o achit cu titlu de taxa de timbru? eu renunt la primul termen, in acest caz, tinand cont ca mi se vor inapoia banii, eista riscul de a o respinge ca netimbrata avan in vedere motiveșe de mai sus?cum ma sfatuiti?
Cel mai recent răspuns: ida2009 , utilizator 16:26, 18 Noiembrie 2009
Daca nu este timbrata cererea se poate anula ca si pentru motivul de insuficient timbrata. Daca timbrati trebuie sa renuntati la prima zi de infatisare pentru a recupera suma platita. Depinde de cit ati achitat sau de marimea taxei de timbru pentru a aopta una sau alta din posibilitati
actiunea am timbrat-o la o valoare considerabila, dar din cate am inteles mai trebuie timbrata cu inca jumatate. vreau sa renunt la primul termen. in aceste conditii tot va trebui sa mai platesc si cealalta parte din taxa ptr a nu-mi respinge actiunea ca netimbrata sapoi sa renunt?
daca este netimbrata se anuleaza cererea.nu este nici o problema.daca timbrati pierdeti banii dati. nu vad da ce sa platiti o taxa daca tot renuntati la cerere.
De ce sa piarda banii daca timbreaza?! Doar a spus ca vrea sa renunte la judecata la primul termen. Nu se returneaza banii in acest caz?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

timbrare insuficientă- consecinte in cazul neplatii diferentei solicitate parisor parisor Buna ziua! Discutam despre o succesiune care este la al 6-lea termen. Judecatorul a stabilit ca timbrarea nu a fost facuta pe toata masa partajabila si a ... (vezi toată discuția)
Taxe de timbru handsu handsu Daca in fond cererea de chemare in judecata a fost anulata pentru netimbrare , instanta stabilind termen de recurs , iar dupa declarare acesta poate fi respins ... (vezi toată discuția)
Cerea de apel cand trebuie depusa taxa de timbru? voinea75 voinea75 Va rog sa-mi spuneti, pana cand trebuie depusa taxa de timbru intr-un apel? Pana la prima infatisare? Pana la primul termen? Care e diderenta intre primul ... (vezi toată discuția)