avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Schimbarea functiei....in mod fortat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Schimbarea functiei....in mod fortat

Buna ziua,
Lucrez intr-o institutie bugetara de 19 ani. Sunt inspector de specialitate SSM si am prin cumul protectia mediului intr- unitate cu 300 de angajati si foarte multe tipuri de activitati,....mai exact, un spital (trebuie sa am cunostinte multiple, plecand de chestiuni tehnice legate de activitatea muncitorilor pana la ce riscuri are medicul si asistentul medical in sala de operatie sau la o colonoscopie). Pe partea de mediu alte chestiuni: deseuri periculoase (medicale), nepericuloase, gestiunea lor, autorizari pe gospodarirea apelor, monitorizarea factorilor de mediu etc.. Conform legislatiei SSM in vigoare, Legea nr.319/2006, la nr. de personal incadrat in unitatea eu....ar trebui sa fiu Serviciu de prevenire si protectie.....dar sunt numai una. Astazi am fost chemata la Resurse umane si mi s-a pus in vedere ca de la 01.03.2019 s-a facut o noua organigarama (care aproape dubleaza nr. de angajatati) dar ca postul meu se intituleaza SSM, protectia mediului si Suprevehere tehnica si metrologica (ramura in care nu am pregatire, specilizare sau autorizare) si ca trebuie sa fac o cerere in care sa solicit reincadrarea pe acest post.....chiar daca eu nu am nicio cunostinta in acest sens.
Intrebare: Daca muncesc in aceeasi unitate si in aceeasi specializare din 2002, timp in care am facut mai multe cursuri de specializare si perfectionare pe linia SSM si protectia mediului(unele chiar pe banii mei) ce se intampla daca nu fac aceasta cerere care mi se impune, despre care mie mi se pare ca are o fractura logica???? daca nu am pregatirea necesara????....cum pot face cerere sa ma reincadreze pe respectivul post care are in titulatura si ....Supreveghere tehnica si metrologica.
Mi se poate desface contractul de munca sub acest pretext? Aceasta noua organigrama este considerata restructurare/ reorganizare?
Va multumesc
Ultima modificare: Luni, 28 Ianuarie 2019
ceraselaco, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:30, 28 Ianuarie 2019
ceraselaco a scris:

.......cum pot face cerere sa ma reincadreze pe respectivul post care are in titulatura si ....Supreveghere tehnica si metrologica.


Exista si acest post ?
In momentul de fata nu! Postul meu a fost transformat din Inspector de specialitate SSM si protectia mediului in....Inspector SSM, protectia mediului si supraveghere tehbica si metrologica. Adica mi-au mai bagat o activitate....pentru care nu am curs si autorizare. Si mi se pare anormal sa fac eu cerere de reincdrare pe postul nou
Organigrama noua, in care este transformat postul meu este cu valabilitate de la 1 martie
Ultima modificare: Luni, 28 Ianuarie 2019
ceraselaco, utilizator
Intr-adevar, este anormal sa faceti dvs cerere de reincadrare pe postul nou...... acest lucru il poate face direct,prin decizie, angajatorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inspector ssm sau lucrator desemnat ssm Hope93 Hope93 Buna ziua! Va rog sa imi spuneti, am liceul tehnic, absolventa de ASE(studii de lunga durata) si recent am facut un curs de SSM de 80 de ore, in baza ... (vezi toată discuția)
Inspector in domeniul sanatatii si securitatii in munca GeorgiiA GeorgiiA Buna ziua ! As vrea sa stiu daca fac cursul de 80h pentru calificarea Inspector SSM , dupa primirea certificatului de absolvire, acesta este valabil toata ... (vezi toată discuția)
Cumul de functii timofteandreius timofteandreius Buna ziua. Sunt angajat intr-o companie privata.La momentul angajarii am semnat contractul pe functia de Inspector Securitate cod 541410. Dupa 5 ani si ... (vezi toată discuția)