avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... este corect cum a procedat instanta de recurs?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

este corect cum a procedat instanta de recurs?

o societate comerciala avind ca obiect cultivarea plantelor si cerealelor este calamitata natural. in hotararea de guvern care reglementeaza acordarea despagubirilor pt calamitati sunt trecute unele culturi dar pentru o anume cultura(ex sfecla) nu este trecuta. conform legii am efectuat procedura de instiintare a dadr judetean si toate celelate proceduri prevazute de lege.
in prima instanta,admite cererea si constata stare de calamitate pe raza judetului respectiv.
ministerul face recurs, instanta de recurs admite recursul si motiveaza ca instanta nu poate constata stare de calamitate.
La recurs nu citeaza toate piritele din prima instanta.
am invocat contestatie in anulare.pe motiv ca nu au fost citate toate partile din proces. (adug ca una din pirite in prima instanta recunoaste ca a fost stare de calamitate,aceasta nu este citata in recurs) precum si ca nu este suficent motivat admiterea recursului prin simpla expresie ,, instanta nu poate constata stare de calamintate ''
precizez ca sunt indeplinite toata proceduara prevazuta de legea 381/2002 si normele metodologice. inclusiv comisia de constatare a calamitatii ,comisie ce este numita prin ordin al prefectului,constata stare de calamitate prin procese verbalede constatare,culturile sunt asiguate de asigurator recunoscut de minister,in procesele verbale este trecut culturi calamitate 100% de seceta prelungita.
Toate actele sunt in favoare noastra.
Intrebarea mea este cum ce asi putea spune cu privire la motivarea recursului doar prin simpla expresie aratat de mine mai sus?
a doua intrebare este : este corect ca nu au fost citate toate piritele in recurs ,care este prevederea legala de care ma pot prevala.
multumesc mult astept raspuns

Alte discuții în legătură

Teren agricol impozitat - pensie amarianaro amarianaro Buna ziua si multe multumiri pentru raspunsurile anterioare. Intrebare: Cum se considera impozitul pe terenul agricol + sanatatea care au fost platite la ... (vezi toată discuția)
Decizie recurs neeliberare carnet munca Corina Capotã Corina Capotã Am o mare nedumerire! Am avut o speta bazata pe Decretul nr. 92/1976 privind carnetul de munca, (act care va fi abrogat de dispozitiile Codului Muncii abia ... (vezi toată discuția)
Contract de arendare vichi_90 vichi_90 Buna ziua In anul 2006 am incheiat un contract de arendare cu o S.C. Acest contract a fost onorat doar pt. recolta din 2007 si asta doar cu o treime din ... (vezi toată discuția)