avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de arendare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de arendare

Buna ziua
In anul 2006 am incheiat un contract de arendare cu o S.C. Acest contract a fost onorat doar pt. recolta din 2007 si asta doar cu o treime din valoare. In rest, pana in prezent nu am primit nimic. Pot merge direct la executor cu aces contract sau trebuie mai intai sa-l investesc ? Am inteles ca executorul trebuie sa ceara incuviintarea instantei pentru executare. Pretul produselor este stabilit de INSSE?
Va multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Viviana Savulescu , Alte profesii 23:49, 26 Ianuarie 2011
Va puteti adresa instantei de judecata , in vederea mentinerii contractului de arendare, cu daune interese.
Sau puteti solicita rezilierea acestuia , din cauza neindeplinirii culpabile a obligatiei de catre arendator.
Sa inteleg ca ma pot adresa instantei pentru a-l obliga pe arendas sa mentina contractul de arendare pana la expirarea acestuia? Este o idee buna avand in vedere ca acesta probabil ca va dori sa rezilieze contractul in momentul in care il voi pune in executare iar eu nu vreau decat ca aceasta S.C. sa respecte clauzele contractuale. Nu doresc rezilierea contractului.
Dar pentru a executa acest contract este nevoie de a-l investi mai intai?
Va multumesc
Contractul e legea partilor , sunt tinute de acesta(exista o forta obligatorie a contractelor , cuprinsa in adagiul latin pacta sunt servanda ).Asa incat, daca dumneavoastra doriti mentinerea acestuia (practic , e aplicata o forta de coercitie , prin intermediul instantei de judecata , in vederea executarii obligatiei contractuale , intrucat aceasta nu a fost respectata ), sesizati judecatoria in a carei raza teritoriala a fost incheiat acest contract !
Ultima modificare: Duminică, 30 August 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Multumesc mult pentru ajutor. Nedumerirea mea consta in faptul ca in cap. V art.4 este stipulat: "contractele de arendare incheiate in scris si inregistrate la consiliul local constituie titluri executorii pentru plata arendei la termenele si modalitatile stabilite in contract". Asta nu inseamna ca judecatoria ma va trimite la executor?
Ba da, asta inseamna , dar numai dupa emiterea unei hotatarari judecatoresti prin care se va da o solutie problemei dvs!!! Executorul pune in executare numai hotarari judecatoresti , nu si contracte civile sau comerciale!B-)
Ioana v-a sfatuit foarte corect! Adresati-va instantei de judecata solicitand fie plata sumelor de bani ce vi se cuveneau , fie rezilierea contractului cu obligatia de plata a sumelor scadente!

Alte discuții în legătură

Bună ziua. am teren dat in arendă de ani de zile la o asociație ... 51971 51971 Bună ziua. Am teren dat in arendă de ani de zile la o asociație care de anul trecut a fost preluat de altă asociație neprimind nici un fel de contract de ... (vezi toată discuția)
Executare silita - contract de arendare veteranul veteranul Din nou s-a ivit ocazia de a va spune tuturor : buna seara si multa , multa sanatate. A trecut ceva vreme , mai precis din 11 nov. 2010, cand am cerut ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila plata arenda in bani si natura cu retinerea impozit la sursa Kolea41 Kolea41 buna seara , rog un exemplu de inregistrare contabila a operatiunilor ce deriva din plata arendei- in special in natura- cu stabilirea si retinerea impozitului ... (vezi toată discuția)