avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Teren agricol impozitat - Pensie
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Teren agricol impozitat - Pensie

Buna ziua si multe multumiri pentru raspunsurile anterioare.

Intrebare:

Cum se considera impozitul pe terenul agricol + sanatatea care au fost platite la stat ?

1. In situatia in care ai 1 ha, se plateste la stat o valoare (productie + asig med) in functie de ceea ce ai cultivat, fie ca ai obtinut ceva fie ca nu. In principiu acestea ar trebui sa fie contributii la stat care ar trebui sa fie luate in calcul la pensie, deoarece eu am platit (atat impozit pe asa-zisul venit cat si medical)

2. In situatia in care mai platesc si sanatatea pentru terenul agricol, asa cum este acum, ma gandesc ca daca as fi persoana fara venit, si pamantul ar fi in principiu singura sursa de existenta (evident ca asta nu se poate decat la suprafete mari), ar rezulta ca aceasta impozitare pentru sanatate imi da si calitatea de asigurat, adica nu as mai fi obligat sa platesc din mana alti bani la asigurarile de sanatate. Si deoarece acest impozit se ia o data pe an, ar rezulta ca in anul respectiv ar trebui sa fiu asigurat medical. Evident, daca nu gresesc

Multumiri multe
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:27, 4 August 2015
Sa nu confundati impozitul pe terenul agricol care e venit la bugetul local cu impozitul pe veniturile din activitati agricole care merge la bugetul central. Pentru acest impozit pe veniturile din activitati agricole, in functie de tipul de cultura, aveti o parte pentru care nu platiti nimic (de exemplu pentru cultivarea a mai putin de 2 ha teren agricol cu cereale) si ce depaseste se plateste la norma de venit inpozit 16% si contributie la sanatate 5,5%. Altceva nu, deci nici contributie la pensie. Nu are cum sa va ia in calcul la stabilirea pensiei.
Si in plus, anul trecut a si fost anulat si acest impozit de 16% pentru cei care au avut producţia calamitată în proporţie de peste 30%. Gradul de calamitate s-a dovedit cu procesele-verbale de constatare a pagubelor, pentru fiecare producător agricol şi unitate/subdiviziune administrativ-teritorială, întocmite de către comisiile locale pentru situaţii de urgenţă constituite prin ordin al prefectului, potrivit dispoziţiilor legale în vigoare.
Pentru a va realiza stagiul de cotizare pentru pensie va puteti face separat contract cu casa de pensii si sa platiti lunar cate 222lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe venit agricol ellamoise ellamoise Va rog, se impoziteaza venitul agricol pe anul acesta ? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Impozit pe teren aiurelul36 aiurelul36 buna In urma decesului socrilor mei printre altele am ramas si cu 3 hectare de teten arabil, de la stirile TV am aflat ca de anul acesta se pune impozit pe ... (vezi toată discuția)
Impozit venit agricultura zuzumama zuzumama Sint persoana fizica neautorizata si cultiv si vind legume cu atestat de producator emis de primarie.Am vindut legumele la un depozit angro din localitate si ... (vezi toată discuția)