avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... contestare pv contraventie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

contestare pv contraventie

buna ziua, pentru contestatrea unui proces verbal de contraventie, in ce HG sau act norativ gasesc articolul care spune ca pentru ca poza sa fie considerata proba in imagine trebuie sa fie clar identificat nr de inmatriculare al masinii?
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 15:30, 29 Ianuarie 2019
Depinde ce doriti sa contestati.
De exempu, pentru un PV de contraventie legat de depasirea limitei de viiteza admisa, puteti invoca art. 3.5.1 din NML 021-05 :
3.5.1. Înregistrările efectuate trebuie să cuprindă cel puţin următoarele:
- data şi ora la care a fost efectuată măsurarea;
- valoarea vitezei măsurate;
- imaginea autovehiculului, din care să poată fi pus în evidenţă numărul de înmatriculare al acestuia.

[ link extern ]
multumesc, depasirea limitei de viteza vreau sa contest, iar din poza comunicata nu se vede nr masinii deloc. in poza nr 2 se vede dar cu alta viteza, mult mai mica.
Daca nu exista inregistrare video in care sa se vada continuitatea deplasarii acelui autoturism, care la un moment dat sa fie identificabil prin numar (chiar daca atunci cind apare numarul masinii este o viteza care nu coincide cu cea mentionata in PV) aveti sanse sa contestati. Daca insa se poate deduce clar pe inregistrarea video ca e una si aceeasi masina care apare in film, nu prea cred. Totusi, daca politia a depus la dosar, prin intimpinare,doar acele poze drept proba, aveti sanse de cistig. De obicei politia depune inregistrarea video a faptei, pe un CD, in dublu exemplar.
Ultima modificare: Marți, 29 Ianuarie 2019
latka, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces pt. radar (numar gresit si fara proba video) ClaudiuC79 ClaudiuC79 Am fost oprit noaptea (ora 12) in localitatea Timisoara si amendat pentru viteza. In procesul verbal s-a gresit numarul de inmatriculare (si cifra si ... (vezi toată discuția)
Contestație amendă radar goldieczr goldieczr Buna ziua. Doresc sa contest o amenda pentru radar. In procesul verbal apare \'Articol prevedere: 121/1, Act normativ: HG 1391/06, Articole sanctionate: ... (vezi toată discuția)
Pregătirea pentru a treia înfățișare la judecătorie pt contestarea procesului verbal Ionel firu Ionel firu Bună seara am făcut și eu contestație pt un proces verbal în care dnl polițist mi-a scris că ma luat cu aparatul radar cu o viteză de 115 km/h m-am ... (vezi toată discuția)