avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1349 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... O persoană a fost condamnată în ianuarie 2016 la 1 ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

O persoană a fost condamnată în ianuarie 2016 la 1 an închisoare fără executare și termen de încercare 2 ani. În ce an se va reabilita de drept cazierul?

Buna ziua! Daca o persoana a fost condamnata la 1 an inchisoare fara executare si termen de incercare 2 ani, in ce an se va reabilita de drept cazierul? Mentionez ca are nevoie de el pentru a se angaja. Pedeapsa s-a dat in 27 ianuarie 2016. Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 30 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Teoretic, daca pedeapsa a ramas definitiva pe 27 ian.2016, pe 27 ian.2019 ar trebui ca cei de la caziere sa o stearga din oficiu.
Practic, ei nu fac asta.
Sa mearga sa scoata un cazier, si daca apare condamnarea, trebuie sa solicite instantei sa constate ca a intervenit reabilitarea de drept.
A fost azi, si apare condamnarea.
Cei de acolo ii spun ca in ianuarie 2021 se va reabilita.
Si pe codul vechi si pe cel nou, termenul s-a implinit.
Faceti cum v-am zis.
Sa plateasca cheltuielile judiciare si ce alte obligatii de plata mai avea prin sentinta si sa depuna copie dupa chitante la cerere.
Multumesc foarte mult.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fapta cand a fost savarsita? Daca a fost savarsita dupa intrarea in vigoare a NCP si a fost judecat conf. NCP reabilitarea de drept intervine dupa 5 ani asa cum v-au spus cei de la serviciul cazier.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Ianuarie 2019
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare cazier preda2017 preda2017 In luna 08.2015 am fost condamnata la 3 ani de inchisoare cu suspendare pt inselaciune fara termen de proba.cand imi pot reabilita cazierul? Multumesc (vezi toată discuția)
Reabilitare judecatoreasca & de drept Instalator Instalator Buna ziua ! Art.165 , 166 si 167 - si celelalte care fac trimitere la termene, conditii , etc . - din NCP sunt clare. Dar la ... (vezi toată discuția)
Reabilitare de drept - pedeapsa cu suspendare, formalitati george0869 george0869 Am avut o pedeapsa de 6 luni+1zi cu suspendare pentru conducere subinfluenta alcolului pedeapsa a expirat +cei 2ani fara a avea nici o abatere. Mai trebue ... (vezi toată discuția)