avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... se poate face incetarea CIM-ului pt o persoana aflata ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

se poate face incetarea CIM-ului pt o persoana aflata in proba de 90 zile, daca acesta se afla in concediu medical

buna ziua
am dori sa stim daca pt un angajat care se afla in perioada de proba de 90 zile, i se poate inceta cim-ul, acesta fiind in concediu medical?
Daca este legal acest lucru...
Daca nu, care sunt conditiile pt care se poate face incetarea cim
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:44, 29 Ianuarie 2019
1. Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia, potrivit articolului 31, alin. 3 C.mun.

2. Concediul pentru incapacitate temporara de munca constituie o situatie de suspendare de drept a contractului individual de munca, potrivit art.50, lit. b C.mun..

In cazul suspendarii contractului individual de munca, toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului se suspenda, conform dispozitiilor art.49, alin.6 din Codul muncii.
Se excepteaza de la aceasta regula situatiile in care contractul individual de munca inceteaza de drept.

Astfel, concediul medical suspenda perioada de proba.

3. La revenirea din concediu medical se poate dispune incetarea c.i.m. in baza art.31 alin.3 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul medical si incetarea c.i.m. in perioada de proba Onea Simona Onea Simona M-am imbolnavit in perioada de proba, am cerut adeverinta pt medicul de familie sa pot sa meeg sa imi prescrie un tratament dar nu am primit adeverinta si am ... (vezi toată discuția)
Incetare contract in perioada de proba Strong Strong Contractului incheiat pe durata nedeterminata cu perioada de proba de 90 zile,poate inceta din initiativa angajatorului cf. art. 31(3) chiar daca mare parte ... (vezi toată discuția)
Desfacere cim? gillu gillu Buna ziua. Vineri 06.01.2017 s-a transmis prin e-mail unui angajat o notificare de desfacere a CIM in temeiul art. 31 (3), in perioada de proba, dupa ce in ... (vezi toată discuția)