avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizație pentru creșterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizație pentru creșterea copilului

Firma la care lucrez se inchide pe 30 iunie 2019. vom primi 8 salarii compensatorii. Eu voi fi insarcinata in 7 luni atunci când se inchide firma. O sa mai pot beneficia de indemnizația pentru creșterea copilului timp de 2 ani. Eu lucrez la firma de aproape 3 ani.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:38, 27 Februarie 2019
Da.... in situatia dvs o solutie ar fi :

1. Depunerea dosarului pentru somaj.
2. Din somaj se poate intra in concediu de maternitate si apoi in CCC.
3. Cererea pentru intrarea in CCC se va depune la AJOFM, iar actele la Primaria in raza careia domiciliati.
Dar eu intru in concediu de maternitate pe 20 iunie iar compania se inchide pe 30 iunie..trebuie sa mai fac acte pentru somaj?
Da, va trebui sa depuneti actele pentru somaj.
Atunci daca voi intra mai devreme in concediu de maternitate, o sa mai pot beneficia de acele salarii compensatorii?
Puteti beneficia de salarii compensatorii, numai daca asa ceva este mentionat in c.i.m., in c.c.m. aplicabil sau in reg. intern al angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficiez de indemnizatie cc? Ana Denisa Ana Denisa Buna ziua! Ma numesc Ana.Sunt insarcinata in luna a sasea,iar contractul meu a fost pe perioada determinata ,incheindu- se ieri 14 iunie 2019. Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)
Ce il obliga legea pe angajator daca sunt insarcinata? oana_caty oana_caty Buna ziua! Ma aflu in concediu de crestere copil pana in martie 2019 si am anuntat angajatorul ca sunt insarcinata si urmeaza sa nasc in iunie 2019 dar mi-a ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere a copilului Vasilescuelena Vasilescuelena Buna ziua! Lucrez de 1 an si 7 luni neintrerupt dar pe perioada determinata. Contractul imi expira pe 09.01.2019 iar eu sunt insarcinata uramand sa nasc la sf ... (vezi toată discuția)