avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... 16 ore plătite pentru controale medicale
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

16 ore plătite pentru controale medicale

Din cele 16 ore plătite pentru controale medicale la femeile însărcinate, câte ore îți poți lua într-o zi? De exemplu eu mi-am luat 6 într-o zi pentru ca am avut internare de o zi.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:01, 31 Ianuarie 2019
OUG 96/2003
art.15
Angajatorii au obligaţia de a acorda salariatelor gravide dispensă pentru consultaţii prenatale în limita a maximum 16 ore pe lună, în condiţiile prevăzute la art. 2 lit. f), în cazul în care investigaţiile se pot efectua numai în timpul programului de lucru, fără diminuarea drepturilor salariale.

Prin urmare, legiuitorul nu a stabilit decat durata maxima pentru consultatii prenatale .. intr-o zi,se pot lua maxim 8 ore ... asta este durata normala a timpului de munca .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu in perioada sarcinii alina84mrc alina84mrc Buna ziua! Am o nelamurire cu privire la concediile medicale in perioada sarcinii. Am inteles ca se pot lua cate 10 zile lunar de concediu medical.Ceea ce ... (vezi toată discuția)
Dispensa 8h adica o zi hr saguarotech hr saguarotech Buna ziua, conform OUG 96/2003 o salariata gravida poate beneficia de dispensa de maxim 16h/luna. Intrebare: salariata poate sa isi ia dispensa de 8h adica o ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! de cate ore ( zile) pe luna poate beneficia o angajata ... Pop Dorica Pop Dorica Buna ziua! De cate ore ( zile) pe luna poate beneficia o angajata insarcinata in primul trimestru pentru a-si efectua vizite medicale fara a i se scadea din ... (vezi toată discuția)