avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... program vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

program vizita minor

buna ziua as avea o intrebare,care este programul de vizita maxim de vizitare al minorului pe care il pot cere in instanta?in fiecare sfarsit de saptamana,in vacanta de vara,la Craciun,de Paste?
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 14:26, 18 Noiembrie 2009
Buna ziua !
Nu exista un program maxim, in cadrul ocrotirii parintesti, deplina egalitate in drepturi a parintilor in ceea ce priveste exercitarea drepturilor si indatoririlor fata de copiii minori reprezinta unul dintre principiile de baza ale Codului familiei, prevazut in art.97 alin.1, iar ca o expresie a acestuia art.98 alin.1 C.fam. dispune ca ‚‚masurile privitoare la persoana copilului (….) se iau de catre parinti de comun acord”; nu trebuie, insa, pierdut din vedere aspectul ca exercitarea drepturilor parintesti sunt prevazute exclusiv in interesul copiilor minori.In ceea ce priveste dreptul parintelui de a avea legaturi personale cu minorul, art.43 alin.3 C.fam contine o dispozitie de principiu, potrivit careia parintele caruia nu i-a fost incredintat spre crestere si educare minorul, pastreaza dreptul de a avea legaturi personale cu acesta, precum si de a veghea la cresterea, educarea, invatatura si pregatirea lui profesionala.
In orice caz instanta decide si in masura in care nu aduce prejudicii interesului minorului si celeilalte parti.
Cu stima !
Ultima modificare: Miercuri, 18 Noiembrie 2009
Marius Zaharia, Avocat
Dvs. cereti efectiv cum doriti, dupa cum va veti organiza programul si vacantele personale.
De obicei se cere vizita in doua week-end-uri pe luna, o vacanta religioasa ( in anul in care mama il are de Paste tatal petrece Craciunul ) si jumatate din vacanta scolara de vara.
In plus puteti solicita si cateva ore in timpul saptamanii dupa programul scolar.
s-a raspuns, la sfarsit de saptamana de sarbatori si in vacanta de vara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile parintilor asupra copilului bunu bunu ce drepturi mai exacte ii revin mamei ? cat si tatalui ? in cresterea copilului (vezi toată discuția)
Minor peste granita timoficiuc ramona timoficiuc ramona Buna seara. Am o fetita de 8 ani care a fost incredintata mamei iar eu astept programul de vizita de la tribunal din septembrie. Mama a luat fata si a ... (vezi toată discuția)
Dreptul tatalui ADRIAN 35 ADRIAN 35 nu pot sa-mi vad copilu, mi se interzice, ce pot sa fac? (vezi toată discuția)