avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorț cu minori în instanță: tata dorește să ia ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț cu minori în instanță: tata dorește să ia unul dintre copii la el, sau cel puțin program extins de vizită. Poate obține acest lucru dacă are probleme de comportament?

Buna seara.
Sunt in proces de divort cu sotul meu si avem impreuna 2 copii: un baietel de 2 ani si 5 luni si o fetita de 3 luni.
In urma comportamentului lui manifestat prin violenta verbala, psihologica si fizica am plecat insarcinata in 9 luni si alaturi de baietel de la domiciliul conjugal la un apartament proprietate personala si am depus divort din culpa exclusiva a sotului. Toate se intamplau in prezenta baietelului.
Pe langa abuzul psihic, sotul meu m-a agresat fizic in noiebrie 2017 cand m-a tras de par, m-a trantit in pat si mi-a aplicat cateva palme peste fata doar pt ca era cel mic bolnav rau si mi-a permis sa-l chem acasa pt a merge la spital. A doua violenta a fost in martie 2018 cand eram insarcinata in 2 luni. Atunci m-a insultat si plesnit peste fata in mijlocul strazii deoarece se enervase pe baietel si trebuia sa loveasca pe cineva ca sa se descarce probabil. Au fost si altele dar mai nesemnificative prin comparatie. Nu am depus plangeri la politie si nu am fost la inml. Mare greseala!
La proces am cerut exercitarea autoritatii in comun, domiciliul copiilor la mine si program de vizitare doar in prezenta mea. Sotul a facut intampinare si reconventionala si a cerut despartirea copiilor (baietelul la el si fetita la mine) desi el nu s-a implicat in cresterea si educarea lui. Daca nu se aproba cererea lui atunci vrea program extins si sa ia alternativ cate un copil de joi pana duminica la domiciliul lui.
Mantionez ca incepand de la plecarea de acasa am stat la dispozitia lui in ceea ce priveste vizitarea copiilor si de cate ori a vrut, a venit.
Sotul meu este un om care nu mai stie sa se controleze cand este nervos. Daca nu are argumente atunci loveste. A fost violent cu mine, a fost violent de cateva ori si cu copilul (prin bruscari, zguduiri).
Acum doreste sa ne despartim amiabil in instanta si eu sa fiu de acord ca el sa ia baietelul in fiecare weekend de sambata dimineata pana duminica seara la el acasa. Nu pot face asta pt ca ii stiu gradul de implicare in rutina copilului, stiu neglijenta de care da dovada si mi-e frica sa nu se manifeste nepotrivit daca cel mic nu este obedient. Ii vorbeste urat despre mine baietelului chiar si cu mine de fata, intre 4 ochi cred ca este si mai rau.
Mentionez ca situatia mea financiara este mai buna ca a lui, mediul in care am fost crescuta este unul de oameni intelectuali, muncitori si realizati in viata, am tot suportul familiei in cresterea si educarea copiilor si le pot asigura o dezvoltare armonioasa, intr-un mediu calm, plin de iubire si respect, cu valori morale corecte si in conformitate cu cerintele traiului intr-o societate civilizata. Sotul a vazut in copilarie abuz si violente si asta vad ca face si in viata lui de familie. Nu imi doresc sa ajunga si copilasii mei in aceeasi situatie. Inteleg si aprob relatia copii-tata dar in situatia in care tatal este un bun exemplu pentru copiii sai.
Ma ameninta de ceva timp cu ordonanta presedintiala din cauza faptului ca nu ma mai las manipulata de el si ca am ajuns sa ii spun NU, lucru cu care domnul nu este invatat.
De la Autoritatea Tutelara am primit asigurarea ca locuinta copiilor va ramane la mine dar am nelamuriri in legatura cu programul de legaturi personale.
Oare un copil de 2 ani si 5 luni poate sa fie trimis acasa la tatal lui cu probleme de comportament? Exista sansa ca sotul meu sa primeasca drept de vizita la el acasa de joi pana duminica? Unde este stabilitatea copilului in cazul asta?
Am tot citit sentinte de divort cu minori si am vazut ca se practica 2 weekenduri pe luna de sambata pana duminica seara dar in toate cazurile lecturate de mine era vorba despre copii de peste 5 ani.
Ce program credeti ca se poate acorda in situatia noastra avand in vedere toate aspectele?
In februarie este primul termen. Oare cat ne vom intinde cu judecata?
Multumesc din suflet!
Ultima modificare: Luni, 4 Februarie 2019
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
1. E greu de crezut ca cineva ii va aproba despartirea minorilor.
2. e greu de crezut ca i se va permite sa ia minorii la el acasa mai mult de o noapte.
3. Va sfatuiesc sa va angajati avocat pentru a va ajute.
3 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu siguranta nu va obtine program de joi Pana duminica. Dat found faptul ca si al doilea copil e foarte mic, ca sa nu existe sentimentul de abandon solicitati ca Pana LA varsta de 5 ani a copilului mare vizitele acestuia sa fie in timpul zilei, sambata toata ziua si duminica toata ziua, fara dormit LA domiciliul tatalui.
Ca sa aratati bunavointa, lucru care atarna greu in instanta trimiteti saptamana tatalui mailuri cu informatii despre copii si poze.
Cand vine in vizita LA copii , DAT fiind faptul ca e domiciliul dumneavoastra puteti pine camera sa filmati cand va ameninta.
Nu cred ca vrea cu adevarat copilul, doar sa simta ca mai detine controlul. Nu va ingrijorata,nu are nici o sansa sa primeasca ce doreste.
Cu siguranta ca nu doreste baietelul decat ca sa isi satisfaca orgoliul si sa ma raneasca pe mine. Cand locuiam impreuna a trecut si o saptamana intreaga in care tatal si copilul nu s-au vazut deloc la fata desi stateau in aceeasi casa. Intr-o ocazie chiar i-a spus telefonic mamei mele ca el ma aduce acasa si renunta si la copil deoarece nu ma mai suporta. (Nu stiu de ce sa nu ma suporte el pe mine pt ca eu eram cea abuzata psihic). Este motivat de refuzul meu de a dansa si acum dupa cum imi canta el.
Mi-am aratat toata bunavointa prin faptul ca am stat permanent la dispozitia lui pt vizite. In legatura cu fetita el nu se arata interesat deloc. I-am spus despre problemele de sanatate ale ei, verbal ce-i drept, si niciodata nu m-a intrebat de starea ei de sanatate. A spus chiar ca nici nu doreste sa participe la botezul ei.
Cu ocazia unei intalniri cu copiii la Targul de Craciun, cand ne aducea acasa cu masina personala l-am inregistrat audio cum ma insulta facandu-ma: bolnava cu capul, proasta, nebuna, catea nenorocita, vierme oparit, panarama, satana intruchipata, spunea ca sunt plina de infectie in creier, culminand cu faptul ca mi-ar da una sa-mi sara capul de pe umeri. Aceste nu sunt noutati pt mine si iesirile lui violente verbal si fizic s-au intamplat mereu in fata baietelului. Problema este ca eu nu am dovezi ale violentei, altele decat marturisirile mele imediate prietenelor prin mesaje si faptul ca el a recunoscut in scris ca mi-a dat o palma (stiind ca mi-a trimis o scrisoare in care recunoaste o palma via terapeutul de cuplu la care am fost) si in fata parintilor mei ca mi-a dat 2 palme.
Ma socheaza acum cand vad cu ce om mincinos, manipulator si prefacut am stat in casa, aproape la limita psihopatiei dupa luare in considerare a "simptomelor" pe care le-a manifestat in ultimii 2 ani si pe care nu am stiut sa le cataloghez undeva anume desi imi ridicau unele semne de intrebare.
Oare este posibil ca un medic psihiatru psiho-traumatolog sa ne faca la cererea mea profilele de victima si agresor pt a le aduce la dosar? Pe baza aspectelor discutate la consultatie cu mine si a inregistrarii audio din masina in care reactioneaza vulcanic si ma abuzeaza verbal, a intampinarii de la dosar in care minte cu nerusinare si ma calomniaza si a celorlalte metode de cumunicare scrisa in care isi declara iubirea vesnica pt mine. Cred ca un specialist (un psihiatru, psiholog clinician, criminolog, profiler) isi poate da seama imedit de urmele abuzului psihic la care am fost supusa si unde anume se pot incadra tratamentele aplicate mie de catre sotul meu. Nu am fost doar eu tinta lui. Asta vara s-a batut in parcare cu soferul de la o cofetarie facandu-si unul altuia plangere penala, deci pornirile violente zac in el si cand nu este in toate bune rabufneste.
Imi este frica sa las copiii nesupravegheati in astfel de mediu mai ales cat sunt mici, inocenti si in proces de formare a unor valori morale corecte si a unui comportament etic in societate. Ce au de invatat de la sotul meu?

When a scris:

Cu siguranta nu va obtine program de joi Pana duminica. Dat found faptul ca si al doilea copil e foarte mic, ca sa nu existe sentimentul de abandon solicitati ca Pana LA varsta de 5 ani a copilului mare vizitele acestuia sa fie in timpul zilei, sambata toata ziua si duminica toata ziua, fara dormit LA domiciliul tatalui.
Ca sa aratati bunavointa, lucru care atarna greu in instanta trimiteti saptamana tatalui mailuri cu informatii despre copii si poze.
Cand vine in vizita LA copii , DAT fiind faptul ca e domiciliul dumneavoastra puteti pine camera sa filmati cand va ameninta.
Nu cred ca vrea cu adevarat copilul, doar sa simta ca mai detine controlul. Nu va ingrijorata,nu are nici o sansa sa primeasca ce doreste.

Ultima modificare: Vineri, 1 Februarie 2019
cristinaenache, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamnă, toate cele descrise de dvs. nu înseamnă că domnul nu va putea lua copiii la domiciliul său.Deocamdată, sugarul cu siguranţă nu va putea fi luat, dar băieţelul, cu siguranţă, da.
Ca să se dea un program în prezenţa dvs., deci fără preluare, poate ar trebui să fie dovezi de loviri cu condamnare, de alcoolism cu ieşiri din spital de la dezalcoolizare, dovezi că se droghează, etc.Nu interesează pe nimeni că v-a înjurat sau v-a dat o palmă.
În rest, în instanţă poate minţi orice, şi că numai el a avut grijă de copii, iar dvs. aţi umblat brambura, poate merge cu martori care să jure că v-a văzut noaptea la club în braţele unuia - nimeni nu păţeşte nimic. Nu vă puneţi speranţe că cineva din instanţe va empatiza cu dvs.
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pare ca aveti probe ale comportamentului violent al domnului.
Mergeti LA psiholog si cereti o evaluare a dumneavoastra ca sa o depuneti in instanta. CE v-as sfatui, cautati un psiholog sa vina ca martor in instanta si sa povesteasca despre consecintele pe care ar putea sa le aiba in program cu preluare asupra copiilor.
In rest comunicati in scris. Exemplu, buna, fetita are urmatoarele probleme, mergem la data x LA medic. Dupa ce nu se prezinta II dati mail. Te-am asteptat dar cum nu ao venit am mers singura din nou.
Dupa vizitele de la domiciliul II dati mail ca baietelul a fost speriat de tipetele lui si ca il rugati sa nu mai fie violent verbal in prajma copiilor.
Inca ceva, nu mai stati la dispozitia lui. II comunicati azi ca minorii au urmatorul program si ca poate veni sa II vada in zilele de LA ora x. Sau sa anunte cu 24 de ore inainte. Stabiliti dumneavoastra conditiile.
Nu vi se va aproba nici in profil in instanta si pe jude il va durea la basca de violentele asupra dumneavoastra. Trebuie sa aratati ca minorii ar fi in pericol daca ar fi preluati la domiciliul lui. IAR asta faceti cu martori, inregistrari si dovezi clare ale dezinteresului lui.

Alte discuții în legătură

Denigrarea celuilalt parinte, in fata copiilor annaluk annaluk Buna ziua, Sunt divortata de 1 an de sotul meu. Avem 2 copii, o fată de 13 ani si un baiat de 6 ani. Copiii au domiciliul la mine, dar custodia e ... (vezi toată discuția)
Am program de vizită, dar copilul îmi spune în mod constant că nu vrea să mă vadă iar tatăl nu colaborează cu mine în acest sens. cum pot rezolva situația? mihaela cr mihaela cr Ma numesc Mihaela, din iunie 2018 am divortat de sotul meu. In urma unei negocieri cu avocatii amandurora am cazut de acord ca minorul sa ramana la ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea hotărârii judecătorești privind minorii și alienare parentală din partea tatălui, plus comportament violent față de mine: ce pot face în situația asta? Raluka b Raluka b Ce anume pot face in situatia in care desi, dupa divort timp de 2 ani jumatate tatal nu s-a preocupat de copii, apoi solicita in instanta un program foarte ... (vezi toată discuția)