avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Folosirea fotografierii telefonului poate fi folosit ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Folosirea fotografierii telefonului poate fi folosit ca proba

Folosirea fotografierii unor mesaje din telefon sau a mesajelor aparute pe screenul telefonului ca notificari privind conversatiile avute de o persoana ce detine telefonul firmei e posibila ca proba in instanta?
Ultima modificare: Vineri, 1 Februarie 2019
romel68, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:05, 1 Februarie 2019
Telefonul este bun personal.
Se pot cere prin instanța sms-urile si instanța sa incuvinteze probele
SMS -urile se pot obtine de la operatorul de telefonie mobila doar in cazul unei solicitari din partea unei instante sau procuratura dar doar in caz de santaj sau securitate nationala. In rest nu se furnizeaza nici macar lista apelurilor primite. in plus lista acestor apeluri este limitata la max 6 luni. Telefonul este bun personal dar abonamentul fiind platit de catre firma , folosirea lui este strict in probleme de serviciusi atunci convorbirile sunt confidentiale? Nu ma refeream doar la SMS-uri ci la mesaje watsapp sau messenger.
Daca face spionaj economic sau alte lucruri asemanatoare firma ar avea o justificare.

Aveti dreptul de a intercepta convorbirile telefonice ca firma?
Stiti raspunsul...

Daca mesajele sunt cu parteneri ale firmei si se submineaza activitatea firmei ar aparea alte discutii.
Dar, pentru denigrare ar fi probe obtinute in mod ilegal.

Astfel de cazuri trebuie analizate cu mare atentie.
Daca aveti probe obtinute in mod ilegal aveti dreptul de a merge cu ele la avocat, consultatia fiind confidentiala dupa ce se incheie un contract de asistenta juridica.
Doar asa avocatul va poate face o analiza de caz concreta.
Avocatul nu va avea dreptul de a va denunta si nici nu poate fi audiat ca martor, fiind tinut de confidentialitatea contractului in acest caz.Este mai ceva cum este la preoti in prezent...cu spovedania...
Ultima modificare: Vineri, 1 Februarie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probe in instanta carmen bisioc carmen bisioc Buna ziua! Supun atentiei urmatoarea problema,as dori sa stiu daca sms-urile si inregistrarile convorbirilor telefonice care contin amenintari la adresa ... (vezi toată discuția)
Sms - probe sau nu in instanta?! xuser xuser Sunt SMS-urile considerate probe in instanta?! Nu de alta, dar orice \"fraier\" poate intra cu un software in memoria telefonului/cartelei SIM si sa ... (vezi toată discuția)
Bună dimineața - amenințare telefonică, solicitare înregistrare convorbire Vlad Ionut Vlad Ionut Am fost amenințat cu moartea pe telefonul meu mobil,pot solicita înregistrarea convorbirii telefonice de la operatorul de telefonie pentru probă să pot ... (vezi toată discuția)