avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am nevoie de copie legalizată după hotărârea ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Am nevoie de copie legalizată după hotărârea judecătorească pentru reducerea numărului de zile de suspendare permis. Cum o pot obține?

Buna ziua! Am nevoie de o copie legalizata dupa o hotarare judecatoreasca si anume, am pierdut un proces in care am contestat o contraventie in care eram sanctionat cu suspenadrea permisului, am pierdut fond si apel si acum trebuie sa merg sa dau testul prin care se reduce nr. de zile de suspendare la 30 de zile si am nevoie si de respectiva copie. Cum o pot obtine? Merg direct la instanta sau trebuie sa fac inainte o cerere sa mai platesc vreo taxa? Multumesc
Ultima modificare: Joi, 7 Februarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: TudorEmilia , utilizator 00:26, 3 Februarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceti o cerere si achitati taxele pentru legalizare ( la oficul postal, eventual) apoi mergeti la instanta care a dat hotararea, la arhiva. Solicitati dosarul. si va programati pentru legalizare. daca aveti copie a sentintei faceti dvs copiile necesare.
Ultima modificare: Vineri, 1 Februarie 2019
Alexandrina Mihai,
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Mergeti la instanta de fond cu sentinta care v-a venit acasa, cu o taxa de timbru de 5 lei si cu o cerere prin care solicitati legalizarea.
Se depun la registratura dupa ce scoateti dosarul de la arhiva.
Veti reveni sa va ridicati sentinta legalizata in cateva zile.
Multumesc pentru raspuns! Nu am primit inca nimic acasa, am vazut pe portal si mai am doar 7 zile la dispozitie din cele 15 in care trebuie sa predau permisul si sa dau examenul respectiv. Sper sa rezolv la instanta pana atunci.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Spuneti ca ati pierdut la fond si in apel., prin urmare hotararea pe care trebuie sa o legalizati este cea de la fond, adica cea de la judecatorie
.Cea de la tribunal ( din apel) pe care nu ati primit-o, nu mai are relevanta in conditiile in care apelul s-a respins, pentru ca prin respingerea apelului, sentinta pronuntata de judecatorie a ramas definitiva de la data pronuntarii instantei de apel.
Termenul de 15 zile pentru predarea permisului curge de la data pronuntarii instantei de apel.
Multumesc pentru raspuns! Atunci voi merge cu cererea la judecatorie plus taxa de timbru!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere pierduta, apel neexercitat, data depunere permis iosif1969 iosif1969 in 2015 mi sa retinut permisul pt 30 zile da am facut contestatie si am avut proces in data de 08.04.2016 am pierdut procesul da am avut drept de apel si nu am ... (vezi toată discuția)
Pierdere proces de suspendare permis auto romeo_ovidiu@yahoo.com romeo_ovidiu@yahoo.com Buna ziua, As dori ce sa stiu ce ar trebui sa fac in urmatoarea situatie pentru a nu imi fii prelungita suspendarea cu inca 30 zile. Mi-a fost suspendat ... (vezi toată discuția)
Termen predare carnet dupa pronuntarea sentintei ContSters275732 ContSters275732 am contestat un proces verbal de contraventie la legea circulatiei,iar instanta a respins plingerea ca fiind neintemeiata cu drept de recurs in 15 zile,eu nu ... (vezi toată discuția)