avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Rezident renunta la post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Rezident renunta la post

Fiica mea, medic, doreste sa renunte la post dupa ce a terminat rezidentiatul. Unitatea sanitara pretinde restituirea bursei pe care a primit-o pe perooada rezidentiatului, bursa acordata de stat. Ce poate face?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:49, 2 Februarie 2019
Decizia ÎCCJ nr. 5 din 16 februarie 2015 (Decizia nr. 5/2015) : sintagma „cheltuieli de personal” nu include salariile primite de medicul rezident pentru munca desfăşurată în perioada rezidenţiatului, iar drepturile salariale încasate nu pot fi restituite cu titlu de cheltuieli ocazionate de pregătirea profesională, în situaţia în care medicul rezident nu îşi respectă obligaţia asumată de a continua raporturile de muncă pentru o anumită perioadă cu spitalul în care a desfăşurat programul de rezidenţiat, chiar dacă o atare clauză ar fi prevăzută în actul adiţional la contractul individual de muncă, încheiat în condiţiile art. 196 alin. (2) din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare”.

Bursa de rezident nu este supusă restituirii în condițiile art. 6 alin. 7^1 din OG nr. 12/2008.
(Sent. civ. nr. 3203/07 decembrie 2015, Tribunalul Constanta , [ link extern ] )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre rezidenti mariastan20@yahoo.com mariastan20@yahoo.com Daca un rezident de anul III,cu specializarea in ,,medicina interna\'nu doreste sa mai continue rezidentiatul pe aceasta specializare,doreste sa dea un examen ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la calitatea de rezident atrage dupa sine obligatia de a plati cheltuieli de personal? wikikikisorikiki wikikikisorikiki Buna ziua! Daca un rezident (pe loc, nu pe post) doreste sa demisioneze dupa doar 6 luni sau 1 an de la angajare si sa renunte complet la calitatea de ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! sunt rezidenta an 3 pe post in medicină de urgență. ... Olgutza261 Olgutza261 Bună ziua! Sunt rezidenta an 3 pe post in Medicină de urgență. Am întrat în rezidențiat în 2015 și a trebuit sa întrerup in 2017 din motive ... (vezi toată discuția)