avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1349 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Acte imobil
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Acte imobil

Bună seara!

După multe căutări am găsit în final o casa pe gustul meu. Toate bune și frumoase, actele în prima faza păreau OK, pana am ajuns la planul de arhitectura (cred ca așa se numeste). Construcția efectiva nu a respectat planul. S-au mutat/construit niște pereți, s-a mai luat din living și s-a mai făcut o extindere la casa luand din suprafața terasei și construind încă o camera. Are acte pe teren, AC (dar pe planul initial, fără alte modificări), PV de recepție în care scrie suprafață actuala, cadastru și intabulare. Întrebarea mea este: dacă o cumpăr, pot avea ulterior probleme, în sensul ca s-a construit fără autorizație? Gen amenda, sa mă pună sa dărâm sau sa ma puna sa obtin un nou AC sau alte sanctiuni? Dacă vin în control de la ISC, și observa ca nu s-a respectat planul, au ce sa-mi faca? Proprietarul zice ca nu vor fi probleme, dar nu sunt așa de convins...
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Bonzy1977 , utilizator 23:09, 1 Februarie 2019
daca proprietarul zice ca e ok, rugati-l sa aduca el actele la zi, inainte de vanzare (schitele anexate CF sa coincida cu realitatea, etc). eventual pe banii dvs. eu cred ca o sa va refuze
Am pus problema. Zicea ca ar putea sa facă așa ceva, doar ca va dura și, evident, îl va costa ceva... Nu a fost foarte încântat de idee. Așa mi s-ar părea cel mai corect. Dacă tot cumpăr, as vrea sa stau liniștit. El o tine pe a lui ca actele sunt în regula și nu voi avea probleme, dar... Ar trebui sa dau un raspuns și chiar nu știu ce sa fac în acest moment.
Pe de alta parte, ma gandesc la structura de rezistenta. S-a extins pe terasa care, în teorie, ar trebui sa fie făcută cu fundație cu tot, dar... Nu sunt nici arhitect și nici structurist sa-mi dau seama dacă chiar e OK ce a făcut sau nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa vand garsoniera cu modificari, fara autorizatie de constructie GiaM GiaM Buna ziua! In 2008 am facut modificari intr-o garsoniera. Am desfiintat o debara si am taiat la jumatate peretii unei bucatarii. La acea vreme, arhitectul ... (vezi toată discuția)
Aviz isc pentru autorizatia de constructii (modificari interioare) alexnbv alexnbv Buna ziua, Asa cum probabil multa lume stie, pentru orice modificare adusa in interiorul unui apartament, proprietarii au nevoie de autorizatia de ... (vezi toată discuția)
Plata taxe catre isc pt. autorizatie-construire-intrare-in-legalitate MikeC MikeC Buna ziua, ISC-ul mi-a trimis o adresa in 29.03.2018 prin care imi cere dovezi ale platii taxelor 0.1+0.7% din valoarea lucrarilor in baza AC din ... (vezi toată discuția)