avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale dividende/ cesiune parti sociale SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

dividende/ cesiune parti sociale SRL

In luna decembrie 2005 asociatul F. isi cedeaza toate partile sociale lui C. in schimbul unei sume extrem de generoase. Contractul de cesiune nu reglementeaza expres problema dividendelor asa ca m-am uitat in Legea Soc. Com si nici acolo nu am gasit un text care sa imi suplineasca prevederile contractului in sensul ca asociatul cedent are sau nu are dreptul la dividende pe anul 2005. Dividendul este constituit la momentul aprobarii bilantului si la acea data F. nu mai este asociat al firmei, dar pe de alta parte a avut aceasta calitate 11 luni din 2005. Daca aveti informatii suplimentare in aceasta materie va rog sa ma ajutati!
Cel mai recent răspuns: ContSters13798 , utilizator 11:18, 27 Aprilie 2006
Dividendele sunt creante pe care asociatul le are asura societatii. Daca in contractul de cesiune se precizeaza ca la data cesiunii s-au egalizat creantele intre cedent si cesionar, atunci nu cedentul nu mai are nimic de luat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dividende ASOCIAT ASOCIAT buna ziua, care e baza de drept, potrivit careia vechiul asociat(unic), care a cesionat p.s., poate solicita de la actualii asociati, repartizarea si ... (vezi toată discuția)
Cesiune actiuni oct.2008- dividende 2006 leca_aurelia leca_aurelia O societate cu 2 persoane juridice din Ungaria, firma infiintata in 2005, cesioneaza partile sociale la 3 actionari persoane fizice straine la data de 31 ... (vezi toată discuția)
Inregistrari contabile la contract cesiune Vilcu Gina Vilcu Gina Va rog sa ma ajute cineva!!! #-o In urma unei cereri de rambursare TVA de catre cedent, acesta in baza contractului de cesiune creanta a cedat catre cesionar ... (vezi toată discuția)