avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Vanzare apartamente amenajate/mobilate
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Vanzare apartamente amenajate/mobilate

Buna ziua,

In calitate de persoana fizica,daca cumpar si amenajez/mobilez x apartamente pe an in scopul revanzarii cu profit,trebuie sa declar si sa platesc x% TVA/Impozit pe venit din profitul obtinut?

Daca apartamentul il cumpar cu 50,ooo,renovarea 5000 si il vand cu 57.000,trebuie sa platesc TVA/Impozit pe venit pentru suma de 2000?

Ce declaratii trebuie sa depun mai exact si cum demonstrez cat am investit in in apartament?
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Februarie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:45, 18 Februarie 2019
Va autorizati ca pfa si puteti desfasura aceasta activitate depunand declaratia unica. Veti folosi codul caen 6810 cumpararea si vanzarea de bunuri imobiliare proprii Aceasta clasa include: -cumpararea si vanzarea de bunuri imobiliare proprii sau in leasing: -cladiri cu apartamente si locuinte individuale -cladiri nerezidentiale, inclusiv pavilioane expozitionale, depozite, mall-uri si centre comerciale -terenuri Aceasta clasa include de asemenea: -activitati de divizare a terenurilor in loturi, fara amenajari ale terenului Aceasta clasa exclude: -dezvoltarea proiectelor de constructii pentru vanzare, vezi 4110 -subdivizarea si amenajarea terenurilor, vezi 4299
Multumesc pentru raspuns.

Nu se poate si ca persoana fizica prin depunerea formularelor 070,220 si 208?
Intreb deoarece as prefera sa evit cheltuielile suplimentare a unui PFA sau SRL.

Impozitul am vazut ca este 10%.Se calculeaza din profit si se iau in considerare si investitile facute(renovare/mobila)?
Ex: -50.000 apartamentul -5000 renovat/mobilat +57.000 vanzarea apartamentului =2000 profit din care impozitul este 10%,deci trebuie sa platesc 200.
Ultima modificare: Duminică, 3 Februarie 2019
Mihai_11, utilizator
Este activitate economica deci infiintati mai intai un pfa si treaba cu costuri mari la un pfa chiar ca nu isi are locul aici.
Impozitul pe venitul din activitati independente de 10% se aplica la venitul net anual adica venit anua brut incasat - cheltuiei anuale deductibile platite (aici intra si acele cheltuieli platite cu reparatiile, amenajarea si dotarea spatiilor, cheltuieli facute pe pfa cu facturi).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa -cod caen 6820 crysenc21 crysenc21 Buna ziua, Daca o persoana fizica isi face PFA pentru a putea inchiria mai multe spatii de la un alt proprietar ...codul CAEN 6820 se aplica sau nu ? Daca ... (vezi toată discuția)
Cifra de afaceri din constructii luciana76 luciana76 Buna ziua, In momentul de fata am un imobil pentru care s-a incheiat procesul verbal de receptie finala si inregistrez venituri atat din vanzarea ... (vezi toată discuția)
Autorizare pe cod caen inchiriere madalinap80 madalinap80 Buna ziua. Am un spatiu inchiriat de la un proprietar, PJ , spatiu unde desfasor activitate de prestari servicii. Doresc , ca la randul meu si cu acordul ... (vezi toată discuția)