avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... unde ar trebui sa se faca mentiune despre bonurile de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

unde ar trebui sa se faca mentiune despre bonurile de masa?

Buna ziua!
La angajare mi s-a spus ca salariul va fi de X lei si ca voi primi si bonuri de masa.Banii i-am vazut, dar bonurile nu...si lucrez de cateva luni.
Daca ma vor da afara sau voi demisiona, ce se va intampla cu bonurile care mi se cuvin ca urmare a lunilor lucrate?
Mentionez ca despre bonuri nu se face mentiune nici in CIM si nici in CCM.
Cel mai recent răspuns: ContSters36411 , utilizator 13:41, 18 Noiembrie 2009
Conform prevederilor L.142/1998 republicata, acordarea tichetelor de masa la angajatorii privati, se face in limita bugetului aprobat. De asemenea aceeasi lege prevede ca acestea "se pot acorda" in aceasta limita. Pe cale de consecinta, acordarea tichetelor nu este obligatorie pentru angajatori.
Iar daca acordarea acestora nu este prevazuta nici in contractele de munca incheiate (atat la nivel individual cat si a celui colectiv), cu siguranta nu le veti primi. De altfel, ca informare, nici instantele nu au acordat aceste tichete (in practica judiciara) in cazul angajatilor care le-au solicitat fara a fi prevazute ca drepturi (si asumate ca obligatii de angajatori) in CIM sau CCM. (considerind, in mod identic, ca fiind optionala atribuirea lor, conform legii.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bonuri de masa pgabriel28 pgabriel28 buna ziua.sunt angajat la Billa Romania si ieri sau dat bonurile de masa.Mie personal nu mi s-au dat primind ca si explicatie faptul ca nu am 1 luna intreaga ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa - in cazul muncii de la domiciliu Primavara2012 Primavara2012 Buna ziua, As dori sa va intreb daca angajatorul poate decide sa nu acorde bonuri de masa pentru zilele in care angajatul lucreaza de acasa (in cazul in ... (vezi toată discuția)
Bonuri de masa ? victorp victorp Buna seara , Am o serie de intrebari legata de numarul bonurilor de masa acordate pe luna unui salariat : -cite bonuri este normal sa primesaca lunar un ... (vezi toată discuția)