avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Scaderea notei la purtare
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Scaderea notei la purtare

Am o fată de 13 ani. Anul trecut(2018)a fost păcălită de un baiat cu 2 ani mai mare să își facă poze toples și să i le trimită. Băiatul a trimis pozele unor prieteni,care la rândul lor au trimis pozele altor prieteni și tot așa mai departe. Toate acestea s-au întâmplat în vacanța de Paște. În noiembrie același an a aflat și diriginta fetei de poze,și m-a chemat la școală să discutăm cele întâmplate. I-am spus dirigintei că am aflat ce s-a întâmplat și am luat măsurile necesare. În timpul discuției noastre nu a fost vorba de scăderea notei la purtare nici măcar o dată. Acuma când s-a încheiat semestru, și mi-a adus fata carnetul, am avut marea surpriză să văd că i-a fost scăzută nota la purtare la 8. Este ceva normal să se scadă nota la purtare fără nici un avertisment(nici scris nici verbal)ptr ceva petrecut în timpul liber și în afara școlii ?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 18:47, 4 Februarie 2019
Daca erati in locul dirigintei si ati fi aflat de la director/ un coleg de scoala/ un elev, etc. si ati fi fost intrebata in cadrul oficial ce masuri ati luat, ce ati fi putut raspunde, daca nu se scadea nota la purtare ?
Scaderea notei la purtare este o masura disciplinara al indemana dirigintei/ scolii si oricum masura se ia in consiliul didactic.
Masurile pe care le-ati luat ar trebui sa previna alte situatii asemantoare, ulterioare. Una din masuri ar putea fi codareau unor programe tv si a unor emisiuni mai ciudate, difuzate dupa ora 22 avand in vedere ca fiica dvs. are doar 13 ani.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Melinda Andrea a scris:
Acuma când s-a încheiat semestru, și mi-a adus fata carnetul, am avut marea surpriză să văd că i-a fost scăzută nota la purtare la 8. Este ceva normal să se scadă nota la purtare fără nici un avertisment(nici scris nici verbal)ptr ceva petrecut în timpul liber și în afara școlii ?

Nu, nu este normal dacă a fost doar atât cât spuneți dumneavoastră. Este chiar anormal să fie tratată așa când de fapt este victimă, având în vedere vârsta ei plus că bănuiesc că nu i-a fost ușor să suporte comportamentul celor din jur.
Sunteți sigură că nu sunt alte motive (de exemplu absențe)?

Dumneavoastră ziceți că ați luat măsurile necesare, ce măsuri? Ați vorbit cu diriginții băieților sau cu părinții lor?

Contestați cât mai repede nota în numele fetei - are sub 14 ani, dumneavoastră trebuie s-o faceți - conf. art. 29 din Statutul elevului:
[ link extern ]

De asemenea, cereți să vi se pună la dispoziție documentul care a stat la baza acestei decizii (referatul prin care diriginta a propus scăderea notei la purtare sau decizia Consiliului clasei, cred că acestea sunt) ca să vedeți motivul pentru care a propus scăderea, și menționați că o să vă adresați Inspectoratului Școlar Județean.

Ultima modificare: Marți, 5 Februarie 2019
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scaderea notei la purtare sabina1234 sabina1234 Ieri copilul meu a fost influientat de alt coleg care i-a lipit un absorban te spate la un baiat din clasa lui sa ii faca poza la acesta unde se vedea ... (vezi toată discuția)
Nota la purtare scazuta pe nedrept crisant crisant Am un baiat in clasa a7a. I s-a scazut nota la purtare la 6 , fara sa fiu informata si fara sa ii treaca mediile in carnet. Nots a fist scazuta fara a face ... (vezi toată discuția)
Amenințarea cu scăderea notei la purtare. e mai important prestigiul liceului decât viața unui elev? ContSters444155 ContSters444155 Buna ziua, am si eu o intrebare destul de importanta avand in vedere faptul ca ne aflam in anul 2017 si traim intr-o tara care face parte din Uniunea ... (vezi toată discuția)